Ingezonden persbericht


Een wijziging. De live muziek in studio NMO 20.00 en 21.30 is veranderd. Chack Chack wordt Gnaoua Electrique

Marathonuitzending op donderdag 23 oktober van 20.00 uur tot 00.00 op 747 AM. Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

De NMO bestaat 10 jaar en houdt daarom een marathon uitzending van vier uur met debatten, reportages, interviews en live muziek.

van 20.00 tot 21.30 STUDIO NMO
Medy van der Laan over de rol van de NMO in het publieke bestel en een gesprek tussen de directeur van de NMO: F. William, de voormalig directeur A. Van Bommel en Prof. S. van Koningsveld over de rol van de NMO voor de verschillende moslimgemeenschappen in Nederland en binnen de media zelf. Gesprek met programmamakers Firdevsi Orhan en Brahim Derawi over afschafing van uitzendingen in het Turks en het Arabisch.

Muziek door Gnaoua Electrique

van 21.30 tot 22.30 VERKENNINGEN
Het verleden van de NMO op de radio met fragmenten van de eerste uitzending en voormalig NMO radiomaker Hans Noortman aan het woord. Een reportage over manifestatie van moslims in de media. Welke kanalen worden gebruikt? en welke rol speelt de NMO in dit geheel? Muziek van rapper Ali B.

van 22.30 tot 00.00 WATNOU..?!
HET jongerenprogramma op 747AM, elke vrijdag van 21 tot 22.u. WATNOU..?! kijkt naar de toekomst van de NMO. Het jongeren panel praat over de ideale moslimomroep, eigen mediaconsumptie en wat er verwacht wordt van de NMO.
FunX is een radiostation van en voor jongeren in de randstad. Woordvoerder Samira El Boustati vertelt over de succesformule van die jongerenzender. Cabaret van Rashied Larouz en muziek van hiphoppers The Proov.