Ministerie van Defensie


---


---

Hindoe geestelijke verzorgers ontvangen baret

22-10-2003

DV/PB080

De twee hindoe geestelijke verzorgers die sinds 2 juni bij Defensie in dienst zijn, hebben deze week hun verkorte militaire opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) afgerond. Ter afsluiting van hun opleiding ontvangen zij op donderdag 23 oktober op de KMA te Breda hun baret.

Geestelijke verzorgers in de Krijgsmacht volgen bij indiensttreding een militaire opleiding om zo vertrouwd te raken met de cultuur en de manier van werken bij defensie. De heren D. Djwalapersad en A. Bierdja zijn op 11 augustus begonnen aan hun militaire opleiding en zijn in rang gelijkgesteld aan majoor. Vanaf volgende week starten zij vanuit de Dienst Hindoe Geestelijke Verzorging met hun werkzaamheden voor militairen in de krijgsmacht. Deze dienst is op 5 maart 2003 door de staatssecretaris van Defensie, Cees van der Knaap, opgericht.

De ceremonie bestaat uit de overhandiging van de militaire baret aan de twee geestelijke verzorgers. Deze baret is voorzien van een speciaal voor de Dienst Hindoe Geestelijke Verzorging ontworpen nieuw embleem.