Politie IJsselland


Schildersbuurt Veilige Buurt


Op donderdag 23 oktober om 16.00 uur onthult burgemeester H.J. Meijer een plaquette nabij de Frans Halsstraat 23 in Zwolle. Dit blijvende aandenken wordt aangeboden door de politie IJsselland in verband met de uitreiking van een volledig Politiekeurmerk Veilig Wonen( aan de Schildersbuurt.

Aansluitend wordt op het partyschip de "Willem Jan" het bij het politiekeurmerk behorende certificaat uitgereikt door commissaris W. Kanis van politie district Midden aan de heer J. Groenhof, directeur van de Woningstichting Openbaar Belang en aan de burgemeester van Zwolle de heer H.J. Meijer. Daarnaast ontvangt de heer J.W. Zijffers, van Slokker Vastgoed b.v. een afschrift van het certificaat vanwege de inzet ten behoeve van het verkrijgen van het keurmerk Veilig Wonen als bouwende en mee ontwikkelende partij.

Nadat alle bewoners individueel begin dit jaar allemaal al het certificaat Veilige Woning hebben gekregen, is het nu dus de beurt aan de buurt als geheel. De buurt zelf is in november 2002 ook al één van de drie genomineerde wijken geweest die in aanmerking kwam voor de veiligste wijk van Nederland.

De Schildersbuurt is een wijk/buurt bestaande uit 160 woningen. Het betreft een oude Zwolse volksbuurt, die enige jaren geleden geheel is gesloopt en opnieuw is opgebouwd en ingericht. De buurt was zeker de laatste jaren geen toonbeeld van een voorbeeldwijk in Zwolle. De huidige buurt toont aan dat het heel goed mogelijk is om in een dergelijke wijk fijn te wonen. De buurt wijkt in niets negatief af van een doorsnee Zwolse wijk/buurt.

Naast vertegenwoordiger van gemeente, politie, de bouwende partij en de Woningstichting Openbaar Belang zijn alle buurtbewoners uitgenodigd aanwezig te zijn.

De uitreiking van dit Politiekeurmerk voor de nieuwbouw is voor Slokker Vastgoed en Woningstichting Openbaar Belang een afsluiting van een fase. Het streven om het politiekeurmerk te krijgen en na te denken over het voorkomen van criminaliteit en er een fijne wijk van te maken, is behaald. Nu moeten we samen met de bewoners, gemeente Zwolle en politie zorgen dat we het keurmerk waardig zijn door ervoor te zorgen dat het een fijne en veilige buurt blijft.