Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK



23 oktober 2003



Zutphen - vreemde monteur


Meldde een Zutphense, dat zij gisterenmiddag telefonisch door een man benaderd was, die als KPN-monteur een storing bij haar woning moest herstellen. Ze vertrouwde het niet en heeft de KPN gebeld. Deze gaf aan geen monteur te hebben gestuurd en dat er ook geen storings-melding was gedaan. De politie adviseert om nooit op dergelijke "onzintelefoontjes" in te gaan en ook geen informatie aan de beller te verstrekken.



Laren - insluiping in bejaardenwoning


Een 87- jarige man aan de Laarkamp is omstreeks 15.45 uur de dupe geworden van een insluiper. De onbekende man ging via de niet afgesloten achterdeur een bejaardenwoning in en hing een smoes op bij de bewoner. Een getuige die de man had zien rondhangen bij de woningen en een en ander niet vertrouwde was de onbekende man gevolgd en sprak hem aan. Hij hing en onsamenhangend verhaal op en ging er vandoor. Korte tijd later ontdekte de bewoner, dat zijn portefeuille met o.a rijbewijs, autopapieren en geld ontvreemd was. De onbekende man is tussen de 22- 25 jaar, 1.60 m lang en droeg gisteren spijkerkleding met een zwarte trui met Noors patroon.



Epse - dure onderdelen zeilboot gestolen


Een 53-jarige man uit Epse heeft aangifte gedaan van diefstal van peperdure onderdelen vanaf zijn zeilboot die tijdelijk op zijnerf aan de Bosweg geplaatst was. In de afgelopen periode werden schootlieren, het grootzeillier, grootzeilbeslag en andere besalgen van de boot gedemonteerd. De waarde is een paar duizend euro.



Brummen- vernieling loopbrug


Een medewerker van de gemeente Brummen heeft aangifte gedaan van vernieling van de loopbrug behorende tot het speeltoestel met vier torens aan de Sperwerstraat.
Vandalen hebben hier dusdanig op gesprongen, dat één bevestigingspunt is los geraakt. De politie stelt een onderzoek in.



Zutphen- brand door sigaret


Tijdens werkzaamheden in zijn woning was een 36-jarige man aan de Troelstralaan bezig met een fles terpentine.De man was omstreeks 16.50 uur op de slaapkamer en wilde even een vlek in de vloerbedekking wegwerken. Tijdens dit werk wilde ondertussen een sigaretje opsteken. Het gevolg was een steekvlam. Door de schrik liet de man de fles ook nog vallen, waarna de vlammen om zich heen grepen. Via zijn buurvrouw werd direct alarm geslagen waarna de brandweer het vuur bluste. De slaapkamer en een deel van de hal brandden uit. Salvage is in kennis gesteld en voorlopig is de woning door de brand en roetontwikkeling niet bewoonbaar.


Einde berichten.




---- --