Amsterdam RAI

The European Road Transport Show 2003
16 okt 2003

MERCEDES-BENZ ACTROS TRUCK OF THE YEAR
VOLKSWAGEN TRANSPORTER VAN OF THE YEAR

Feestelijke uitreiking hoogtepunt van opening The European Road Transport Show 2003

De Mercedes-Benz Actros is Truck of the Year 2004. En de Volkswagen Transporter T5 is Van of the Year 2004. Dat werd duidelijk tijdens de openingsceremonie van The European Road Transport Show / Bedrijfsauto RAI 2003. De bekendmaking van de beide, voor de auto-industrie uiterst prestigieuze prijzen, vormde één van de hoogtepunten tijdens de openingsceremonie van de grote transportbeurs in Amsterdam RAI.

Champagne vloeide rijkelijk, na afloop van de feestelijke uitreiking van de beide trofeeën. Bij de Van of the Year ging de strijd tussen twee genomineerde bestelautos: de nieuwe Renault Master en de Volkswagen Transporter T5. Juryvoorzitter Pieter Wieman, hoofdredacteur van de Bovagkrant, onderstreepte dat beide autos nauwelijks voor elkaar onderdoen, maar dat er maar één kan winnen. En dat is de Volkswagens Transporter T5 geworden, die in vrijwel álle opzichten beter is dan zijn voorganger, aldus Wieman. Bernd Wiedemann, bestuursvoorzitter van de divisie Nutzfahrzeuge bij Volkswagen AG, nam de prijs in ontvangst. Dit is de belangrijkste Award die je als fabrikant van bestelwagens kunt ontvangen, was de eerste reactie van Wiedemann, die net als juryvoorzitter Wieman nog even aanhaalde dat het ooit een Nederlander was Ben Pon die de eerste schetsen voor de allereerste Volkswagenbus, de latere Transporter, op papier zette. De firma Pon was ooit de eerste particuliere Volkswagen-importeur en is dat nog altijd.

Truck of the Year
Bij de Truck of the Year was de spanning nog iets groter, want daar ging de eindstrijd tussen de Mercedes-Benz Actros, de Iveco Eurocargo en de Volvo FH16. Een spannende strijd, die uiteindelijk in het voordeel van Mercedes-Benz werd beslecht. Toen juryvoorzitter Lorenzo Raffo, hoofdredacteur van het Italiaanse blad Tuttotrasporti, die uitslag bekend maakte, ging er een enorm gejuich op in de Mercedes-delegatie in de zaal. Ook op de Mercedes-stand, waar men via een beeldverbinding contact had met de uitreiking in het Congrescentrum van de RAI, was de euforie groot. Vorstand Eckart Cordes, van Commercial Vehicles bij Daimler Chrysler, nam de prijs in ontvangst en ging daarna, met zijn dolgelukkige team, veelvuldig op de foto.

Openingstijden
The European Road Transport Show/Bedrijfsauto RAI 2003 wordt gehouden van17 tot en met 25 oktober in Amsterdam RAI. Op werkdagen: van 11.00 tot 22.00 uur; in het weekend van 10.00 tot 17.00 uur.

Amsterdam, 16 oktober 2003