Amsterdam RAI

The European Road Transport Show 2003
21 okt 2003

80-MILJOENSTE BEZOEKER IN AMSTERDAM RAI

Feestelijke ontvangst tijdens The European Road Transport Show 2003

Amsterdam RAI heeft vandaag, dinsdag 21 oktober, de 80 miljoenste bezoeker verwelkomd. Dat was mevrouw José van Aalderen uit Vriezenveen, die met haar vader naar The European Road Transport Show / BedrijfsautoRAI kwam. De 80 miljoenste RAI-bezoeker werd met champagne en bloemen feestelijk ontvangen door Hans Bakker, directievoorzitter van Amsterdam RAI en kreeg diverse cadeaus aangeboden, waaronder een verwenweekend. Voor de bezoekers van The European Road Transport Show is het deze dagen óók feest: zij krijgen onder andere een gratis consumptie en maken kans op vrijkaartjes voor andere beurzen. De BedrijfsautoRAI duurt nog tot en met zaterdag 25 oktober.

De bezoekerstelling van de RAI is begonnen in 1961, toen het Europa-complex in gebruik werd genomen. In dat jaar werd meteen al het eerste miljoen bezoekers behaald. Daarna stegen de bezoekersaantallen evenredig met het gereedkomen van nieuwe hallen. Vanaf 1965 kreeg de RAI de beschikking over het Congrescentrum, waar in dat eerste jaar meteen al 145.000 mensen gebruik van maakten. Vanaf de jaren zeventig noteerde de RAI elk jaar een bezoekersscore van rond de anderhalf miljoen en toen in de jaren tachtig het Holland-complex in gebruik werd genomen stegen die aantallen naar rond de twee miljoen. Begin jaren negentig nam de RAI de Parkhal in gebruik en passeerden jaarlijks telkens ruim twee miljoen mensen de kassas. Topjaar is nog altijd 1994, met 2.400.436 bezoekers.

Aan het begin van het beursseizoen 2003/2004 stond de totaalteller op ruim 79 miljoen mensen en mede door een flink aantal bezoekers op de IBC-beurs in september werd duidelijk dat de 80-miljoenste bezoeker zich zou melden tijdens The European Road Transport Show / BedrijfsautoRAI 2003. De jubileumbezoeker werd uiteindelijk mevrouw José van Aalderen uit Vriezenveen, die samen met haar vader, Bert van Aalderen, naar de beurs kwam. Dat deed ze overigens beroepshalve, want de familie Van Aalderen runt een banden- en autostylingbedrijf in Vriezenveen.

DAF-museum, banden en abonnementen
Mevrouw Van Aalderen kreeg uit handen van directievoorzitter Hans Bakker bloemen, alsmede een cheque voor een verwenweekend ter waarde van 500 euro. Diverse exposanten van The European Road Transport Show / BedrijfsautoRAI lieten zich verder niet onbetuigd en zorgden voor extra cadeaus. DAF regelde een speciaal bezoek, inclusief een rondleiding door het DAF-museum in Eindhoven, bij het Profile Tyre Center mag José van Aalderen gratis vier nieuwe Pirelli-banden onder haar auto laten monteren en ze krijgt een jaarabonnement op het tijdschrift Trucks. Ook dagblad De Telegraaf deed een jaarabonnement cadeau. RAI Catering luisterde de feestelijke ontvangst van de 80 miljoenste bezoeker op met een magnum-fles champagne.

Feest voor bezoekers
Onder het motto Feest is feest en daar horen cadeautjes bij doet Amsterdam RAI deze week, ter gelegenheid van de 80 miljoenste bezoeker, iets extras voor de bezoekers van The European Road Transport Show / BedrijfsautoRAI. Zo krijgt iedereen die naar de BedrijfsautoRAI komt een gratis consumptie naar keuze. Daarnaast geeft het blad Truckstar iedereen die op de beurs een abonnement neemt zijn entreegeld terug, geeft De Telegraaf gratis maandabonnementen weg, krijgt elke honderdste bezoeker een speciaal toegangsbewijs voor de MotoRAI (van 27 tot en met 30 november) en liggen er voor elke duizendste bezoeker twee kaartjes klaar voor de beurs Interclassics in het MECC te Maastricht.

The European Road Transport Show/Bedrijfsauto RAI 2003 duurt nog tot en met 25 oktober. De beurs is op werkdagen geopend van 11.00 tot 22.00 uur; in het weekend van 10.00 tot 17.00 uur.

Amsterdam, 21 oktober 2003