Politie Hollands Midden
Datum: 23 oktober 2003

(


Politie zoekt overvallers Katwijk

De politie is op zoek naar twee mannen die op woensdag 22 oktober rond 18.30 uur op de Orion een 59-jarige inwoner van Katwijk overvielen. Bij de overval maakten zij geld buit. De overvallers ontkwamen in een rode VW Golf en reden weg in de richting Hercules. De overval vond plaats kort nadat de Katwijker zijn auto parkeerde. Plotseling stond hij oog in oog met zijn belagers. Zij eisten geld en zette de eis kracht bij door een vuurwapen op hem te richten. Toen de man hen geld had gegeven maakten zij zich weer uit de voeten. De politie stelde een buurtonderzoek in. Dit leverde tot op heden nog geen resultaat op. De politie zet haar onderzoek voort.


Hennepkwekerij ontmanteld Katwijk

De politie heeft op woensdag 22 oktober omstreeks 10.00 uur een professionele hennepkwekerij in een bedrijfsloods aan de Scheepmakerstraat aangetroffen en ontmanteld. De ontmanteling heeft tot ongeveer 21.00 uur geduurd. De politie kwam de kwekerij op het spoor door recente politie-informatie. In de loods waren acht aparte ruimten aangebracht waarin elk een kwekerij was gebouwd met in totaal 5.000 planten. De politie heeft ter plaatse twee Hagenaars van 41 jaar aangehouden waaronder de eigenaar van de kwekerij. Bij de inval waren deze in de loods aan het werk. De eerste kwekerij in de loods zou sinds maart dit jaar in werking zijn. De verdachten zijn na verhoor in verzekeringgesteld. Van enige betrokkenheid van de eigenaar van het pand is uit het politieonderzoek nog niet gebleken.
De hennepplanten en de apparatuur die nodig is voor de kwekerij, zoals assimulatielampen, afzuigers, filters en ventilatoren, zijn door de politie in beslaggenomen en zullen worden vernietigd. Het energiebedrijf stelt een onderzoek in naar het gebruik van de stroom.


Straatroof Leiden

Een 21-jarige man uit Leiden werd op woensdag 22 oktober rond 22.15 uur op de Zamenhofstraat beroofd van een rode Digros tas met daarin onder meer een mobiele telefoon en twee dvd's. Drie nog onbekende jongens kwamen op het slachtoffer toe lopen en maakten zijn tas afhandig. De politie hield korte tijd later op de Beestenmarkt drie jongens aan die overeenkwamen met het door het slachtoffer opgegeven signalement. Na een kort onderzoek bleken deze drie niets met de straatroof te maken te hebben. De drie werden weer op vrije voeten gesteld. De politie zet haar onderzoek voort.


Aanrijding Moordrecht

Op het Land voor Water ontstond op woensdag 22 oktober rond 12.45 uur een aanrijding tussen een 80-jarige automobiliste uit Moordrecht en een 12-jarig meisje uit Moordrecht. Het meisje fietste over de weg en veranderde plotseling van richting. De achter haar rijdende automobiliste wist het meisje niet meer te ontwijken. Het meisje is met been- en voetletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.


Politie zoekt doorrijder na aanrijding Gouda

De politie is op zoek naar een scooterrijder. De scooterrijder reed op woensdag 22 oktober rond 16.25 uur op de Groen van Prinsterersingel tegen een 48-jarige vrouw uit Gouda. De vrouw fietste door de bussluis toen zij van achteren werd aangereden door de scooterrijder. De vrouw kwam ten val. De scooterrijder stopte even maar toen de vrouw zijn naam wilde vragen reed hij weg. Getuigen spraken van twee niet gehelmde jongeren op een paarse scooter. De vrouw die beenletsel en last van haar pols had werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.


Automobilist verleent geen voorrang Gouda

Een 61-jarige automobilist uit Gouda verleende op woensdag 22 oktober rond 17.15 uur op de kruising Gouderaksedijk met de Goudseweg geen voorrang aan een 74-jarige vrouw uit Gouda. De vrouw werd op haar fiets aangereden door de automobilist. Met een beenwond werd de vrouw overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.


Politie houdt verdachte van steekpartij aan Gouda

De politie hield woensdagavond 22 oktober in Gouda een 18-jarige jongeman uit Gouda aan. De man werd er van verdacht rond 18.50 uur op de Koningin Wilhelminaweg een 19-jarige plaatsgenoot met een mes in zijn hoofd te hebben gestoken. Het slachtoffer werd in het Groene Hart Ziekenhuis aan zijn steekwond behandeld. In de loop van de avond mocht hij het ziekenhuis weer verlaten. De politie trof het steekwapen in de tuin van de verdachte aan. De politie onderzoekt de aanleiding van de steekpartij. Betrokkenen waren bekenden van elkaar.


Politie zoekt overvaller van overval op cafetaria Gouda

Een cafetaria aan de Regoutstraat werd op woensdag 22 oktober rond 22.55 uur door een nog onbekende man overvallen. De man kwam met bivakmuts op de op dat moment lege zaak binnen. Hij liep naar de 30-jarige eigenaar van de zaak. Deze was bezig met het opruimen van zijn zaak. De overvaller eiste geld van de man en zette zijn eis kracht bij door een vuurwapen op hem te richten. Nadat de overvaller zag dat er op een alarmknop werd gedrukt maakte hij zich uit de voeten. Mogelijk dat hij nog kans zag om wat geld uit de kassalade weg te nemen. Een door de politie direct ingesteld onderzoek leverde nog geen resultaat op. De politie zet vandaag haar onderzoek voort.


Politie houdt verdachte van mishandeling ex-vriendin aan Gouda

De politie hield op donderdag 23 oktober kort na middernacht in Gouda een 43-jarige man uit Gouda aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor zijn 48-jarige ex-vriendin in een woning aan de Zoutmanstraat een klap in het gezicht te hebben gegeven. Nadat het slachtoffer daarvan aangifte had gedaan bij de politie, ging de politie direct tot actie over en hield de man aan. De verdachte is ingesloten. Vandaag zet de politie het tegen hem ingestelde onderzoek voort.

Hennepkwekerij ontmanteld Gouderak
De politie heeft op woendagmiddag, 22 oktober, in een bedrijfspand aan de Kattendijk een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. De kwekerij was gebouwd in een afgescheiden ruimte in de loods. Er werden 391 stekken aangetroffen. De planten en de appartuur die gebruikt is bij de kwekerij, zoals assimulatielampen, filters en afzuigers, zijn in beslagggenomen en zullen worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Verkeerscontrole Krimpen aan de Lek/Stolwijk
De politie heeft op dinsdag 21 oktober tijdens de ochtendspits een kleine verlichtingscontrole gehouden op de Tiendweg West in Krimpen aan den Lek. Er werd voornamelijk schoolgaande jeugd gecontroleerd. De politie heeft twee bekeuringen uitgeschreven en een aantal waarschuwing gegeven.
Ook op de Goudsweg ter hoogte van de Beijersche Bocht in Stolwijk werd op dezelfde dag en eveneens 's ochtends een verlichtingscontrole gehouden. Er werden vijf bekeuringen uitgeschreven.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --