Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 oktober 2003

Man valt van ladder

Man valt van ladder en raakt gewond

Hengevelde

Een 49-jarige man uit Haaksbergen was woensdag 22 oktober omstreeks 18.15 uur bij een bekende aan het helpen in diens woning aan de Gorsveldweg in Hengevelde. Hij verloor het evenwicht toen hij op een ladder stond en kwam hierdoor ten val. De man liep hierdoor een hoofdwond op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-138974)

Fietser gewond

Fietser raakt gewond na aanrijding met personenauto; de bestuurder van de personenauto rijdt door zonder zich bekend te maken; de politie is op zoek naar getuigen

Hengelo

Een 20-jarige vrouw uit Hengelo fietste dinsdagmorgen 21 oktober omstreeks 09.00 uur over de Breemarsweg in Hengelo. Bij de kruising met de Twekkelerweg naderde haar vanuit de Twekkelerweg uit de richting Enschede een mintgroene auto, bestuurd door een brildragende man van ongeveer 40 jaar. De bestuurder van de auto minderde bij de kruising vaart maar reed vervolgens de kruising over. Hierbij reed hij tegen de 20-jarige vrouw aan, die daardoor kwam te vallen. De bestuurder van de auto zette zijn auto midden op de kruising stil, stapte uit en vroeg de vrouw hoe het met haar ging. Hij pakte vervolgens haar fiets op, zette het stuur recht, stapte weer in zijn auto en reed weg zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De 20-jarige vrouw is inmiddels voor behandeling naar de huisarts geweest, waar bleek dat zij door de aanrijding een gekneusde knie en letsel aan haar bovenarm had opgelopen.

De politie komt graag in contact met de bestuurder van de mintgroene auto en met eventuele getuigen. (bps: 03-138665)

Automobilist aangehouden

Politie komt op het spoor van een automobilist, die er vandoor was gegaan na het veroorzaken van een aanrijding; de man bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden

Hengelo

Politieagenten werden dinsdagmiddag 21 oktober omstreeks 17.30 uur door een man aangesproken die hen vertelde dat diens geparkeerd staande auto even daarvoor was aangereden en derhalve beschadigd op een parkeerterrein aan de H.C. Pootstraat in Hengelo. De veroorzaker was er na de aanrijding vandoor gegaan zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Getuigen van de aanrijding hadden echter het kenteken van de verdachte genoteerd. Politieagenten stelden hierop een onderzoek in en bezochten de verdachte in diens woning in Hengelo. De man bekende de auto te hebben aangereden. Omdat de man rook naar alcohol, werd bij hem een blaastest afgenomen. Deze wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop hij omstreeks 18.10 uur werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,91 promille. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. Het rijbewijs van de verdachte, een 51-jarige man uit Hengelo, werd ingevorderd. (bps: 03-138746)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --