Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (23/10)

Tilburg, 23 oktober 2003.

7 bekeuringen bij gordelcontrole

TILBURG - Agenten van het politieteam Tilburg Noord hebben gistermorgen aan de Stokhasseltlaan een gordelcontrole gehouden. Zeven automobilisten kregen een bekeuring omdat zij de gordel niet droegen.

Agenten verwijzen 16-jarig meisje
naar HALT en andere winkeldiefstallen

TILBURG - In een winkel aan de Heuvelstraat hebben agenten gistermiddag rond kwart voor twee een 16-jarig meisje uit Tilburg aangehouden. Zij werd op heterdaad betrapt bij de diefstal van een wollen muts en een maillot ter waarde van bijna 14 euro. Via het HALT Buro zal er voor het meisje naar een passende straf worden gezocht.

TILBURG - Aan de Heyhoefpromenade hebben agenten gistermiddag om kwart voor vier een 20-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij werd in een supermarkt betrapt bij de diefstal van pinda`s en bier ter waarde van ruim drie euro. De man werd m et een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

TILBURG - Een 34-jarige man uit Tilburg is gistermiddag om tien voor halfvijf aangehouden nadat hij in een supermarkt betrapt werd bij de diefstal van chocolade. De man kreeg bij zijn in vrijheidstelling een dagvaarding en een winkelverbod mee naar huis.

TILB URG - In een kledingzaak aan de Heuvelstraat hebben agenten gisteravond om kwart over zes een 44-jarige vrouw uit Drunen aangehouden. Zij was betrapt bij de diefstal van een jurk. Met een dagvaarding werd de vrouw weer in vrijheid gesteld.

Politieonderzoek leidt naar jongen met nepwapen

TILBURG - Een 12-jarige Tilburgse jongen is gistermiddag om twee uur, na snel politieonderzoek, aangehouden omdat hij kort daarvoor aan de Zouavenlaan een 59-jarige Tilburger met een nepwapen bedreigde. De aanhouding van de Tilburgse jongen werd gedaan aan het Antoine Artsplein. Het nepwapen, een luchtdrukpistool, werd door de agenten in beslag genomen.

Politie slingert 231 hardrijders op de bon

TILBURG - Aan de Bosscheweg heeft de politie gisteren een radarcontrole gehouden. Er gingen 231 weggebruikers op de bon omdat zij te hard reden. Aan de Bosscheweg geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 82 kilometer per uur.

Snelheidscontrole in Goirle levert 18 bekeuringen op

GOIRLE - Aan de Abcovenseweg hebben agenten gisteravond een snelheidscontrole gehouden waarbij de snelheid met de zogenaamde lasergun werd gemeten. Er gingen 18 weggebruikers op de bon, waarbij de hoogst gemeten snelheid 89 kilometer per uur was. Aan de Abcovenseweg geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

Politie haalt dronken Tilburger van de weg

TILBURG - Surveillerende agenten hebben vannacht rond de klok van halftwee een 22-jarige Tilburger achter het stuur van zijn auto gehaald nadat bij onderzoek bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur zat. Aan het bureau blies de man bijna 1.70 promille. Dat leverde hem de invordering van zijn rijbewijs op. Verder kreeg de man een rijverbod van 8 uur en de politie maakt proces-verbaal op. Het rijgedrag van de man was voor de agenten aanleiding om hem te controleren.

Bron: Carel Bouman