Gemeente Westerveld

22-10-2003
Bijzondere brief aan burgemeester

In de zomervakantie heeft burgemeester Anne Meijer een bijzondere brief ontvangen van Kirsten Zinger uit Havelte. In de brief schrijft zij dat de burgemeester meer aan de natuur moet doen. Als blijk van waardering voor dit persoonlijke initiatief van deze jonge inwoonster van de gemeente nodigt de burgemeester Kirsten en haar klas o.a. uit voor een excursie in Dwingelderveld.

Globale inhoud brief
In de brief schrijft Kirsten dat de burgemeester "meer aan de natuur moet doen" en dat "er meer bomen langs de weg moeten komen". Dit, waarschijnlijk naar aanleiding van de bomen die gekapt zijn in de straat waar ze woont. Ook schrijft Kirsten dat er "tunnels onder de wegen door moeten komen, voor de dassen. Alleen bij drukke wegen." Kirsten stelt bovendien voor dat er "bordjes moeten komen tegen vervuiling".

Kirsten heeft ook nog vijf vogelhuisjes en vraagt aan de burgemeester of "zij ze mag ophangen op de plekken waar nu kapotte vogelhuisjes hangen."

Ze beëindigt haar brief met de woorden dat ze vindt dat de burgemeester voor de natuur "wel iets doet, maar niet zo veel". Toegevoegd is nog een korte lijst met handtekeningen van andere kinderen die het met haar eens zijn.

Excursie
Burgemeester Anne Meijer schrijft terug dat hij "het geweldig vindt dat Kirsten als jonge inwoonster van de gemeente zich zo inzet voor de natuur". Graag wil hij haar en de kinderen uit de klas uitleggen waarom de oude bomen in haar straat zijn gekapt in relatie tot het bewust omgaan met groen in de gemeente. Om dit aan de hand van de natuur in Westerveld uit te leggen nodigt de burgemeester Kirsten en haar klas (groep 7 van OBS De Bosrank) uit om samen naar het bezoekerscentrum Dwingelderveld te gaan. Onder begeleiding van een natuurdeskundige gaan ze met z?n allen het bos in en wordt uitleg gegeven over het belang van de natuur en hoe je er mee om gaat. Ook heeft de burgemeester geregeld dat in het voorjaar iemand van Vogelwacht Uffelte in de klas uitleg geeft over vogelhuisjes.