Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 oktober 2003

Winkeldief aangehouden

Bij aanhouding winkeldief, valt politieman samen met verdachte over snoepkraam

Enschede

Surveillerende politiemensen zien woensdagmiddag 22 oktober, om ongeveer 14.50 uur een man een winkel uitrennen aan de Kalanderstraat in Enschede. Onder zijn arm heeft hij een grote doos en de politiemensen vermoeden dat hij de doos met eventuele inhoud niet in de winkel heeft afgerekend. Zij spreken de man daarop aan en deze tracht er op een fiets vandoor te gaan. Hierop werd de man vastgepakt door een van de twee politiemensen, waarop beiden tegen een snoepkraam aanvielen die daar stond. Een deel van de snoep viel over de politieman en de verdachte heen. De man, een 36 jr. Enschedeer, is aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar hij is opgesloten en in de loop van de middag in verzekering is gesteld. De doos met inhoud betrof een grote pop, afkomstig uit een van de winkels aan de Kalanderstraat. Een onderzoek wordt ingesteld, mede omdat het vermoeden bestaat dat de 36 jr. nog van meer zaken verdacht kan worden. (bps: 03-138825)

Notoire winkeldief gepakt

Stelselmatige dader aangehouden en opgesloten

Enschede

Woensdagmiddag 22 oktober, om ongeveer 14.50 uur, wordt door personeelsleden van een supermarkt aan de Posten in Enschede, een man betrapt die twee dvd-spelers trachtte mee te nemen uit de winkel zonder die te betalen. Aan de politie werd een 37 jr. man zonder vaste woon of verblijfplaats overgedragen. Hij werd meegenomen naar het bureau waar hij is opgesloten. Omdat de 37 jr. stelselmatige dader is, wordt hij bij justitie voorgeleid. Bovendien bleek dat hij nog een tweetal vonnissen had openstaan, 1 van 130 euro, en 1 van 21 dagen gevangenisstraf. (bps: 03-138838)

Aanhouding na diefstal en vernieling

Man vernield fiets en steelt conifeer

Enschede

Getuigen gaven donderdagmorgen 23 oktober, om ongeveer 02.30 uur, het signalement door van een man die even daarvoor op de Oude Markt in Enschede een fiets had vernield en bij een van de horecagelegenheden een conifeer had weggepakt. Op de hoek Noorderhagen / van Lochemstraat werd deze man aangetroffen met in zijn bezit de conifeer. De man, een 21 jr. Enschedeer, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar hij voor de rest van de nacht is opgesloten. Overmatig drankgebruik is de vermoedelijke oorzaak van een en ander. (bps: 03-139054)

Hennepplantage opgerold

Bij ontruiming door woningbouwvereniging, wordt hennepplantage ontdekt

Enschede

Personeelsleden van een woningbouwvereniging, waren aan de Dotterbloemstraat in Enschede, bezig met een ontruiming van een van de woningen. Op de zolder van deze woning werd door hen een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. De politiemensen die ter plaatse kwamen hebben de 29 jr. bewoonster aangehouden en overgebracht naar het bureau. De plantage met 151 planten werd vernietigd. Pv wordt opgemaakt. (bps: 03-138702)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --