Ingezonden persbericht


Persbericht

Pocket PC s van Toshiba verenigen draadloze verbindingen met handsfree spraakapplicaties

Nieuwe handhelds bieden Voice-over-IP-functionaliteiten en text-to-speech-applicaties

Capelle a/d IJssel, 23 oktober 2003 - Toshiba Information Systems Benelux introduceert twee nieuwe, op Microsoft Windows Mobile 2003 software gebaseerde, Pocket PC s: het standaardmodel de Toshiba e400 en de geavanceerdere Toshiba e800. De e800-serie beschikt over WiFi of Bluetooth en Voice-over-IP (VoIP). Beide Pocket PC s beschikken over spraakherkenningssoftware, zoals audio playback van tekstdocumenten en spraakcommando-functionaliteit, waarmee het mogelijk is de apparaten te besturen.

Met deze nieuwe Pocket PC s onderstreept Toshiba opnieuw haar visie op mobiliteit en draadloze communicatie. De nieuwe modellen bieden gebruikers verhoogde flexibiliteit en gebruiksgemak. Met de ingebouwde VoIP-software die bij de Toshiba e800 WiFi wordt geleverd, kunnen gebruikers via een snelle draadloze verbinding telefoongesprekken over de hele wereld voeren. Hierdoor worden de kosten van telefoongesprekken via de reguliere telefoonsystemen gereduceerd. Een abonnement bij een Internet service provider is hiervoor vereist. De e800-serie bestaat uit een versie met Bluetooth-connectiviteit die de gebruikers in staat stelt te communiceren met andere Bluetooth-apparaten en een versie met WiFi-connectiviteit. De met WiFi uitgevoerde Pocket PC s hebben eenvoudig toegang tot een publieke draadloze hotspot of een draadloos bedrijfsnetwerk.

Spraakbesturing en text-to-speech-applicaties

De Toshiba Pocket PC e400 en e800 serie beschikt over spraakbesturingssoftware waardoor gebruikers gemakkelijker toegang hebben tot hun afspraken, contactgegevens, data en overige gegevens. Via spraakcommando s zoals contacten of agenda worden de applicaties direct gestart, zonder dat er gebruik gemaakt hoeft te worden van de pen. Andere software is de text-to-speech-applicatie waarmee gebruikers kunnen luisteren naar e-mail berichten, elektronische boeken en andere tekstdocumenten.

Toshiba onderkent dat gebruikers behoefte hebben aan een lichtgewicht handheld die hen in staat stelt toegang te hebben tot het bedrijfsnetwerk, maar tevens nieuwe technologie biedt die de productiviteit en het gebruiksgemak buiten het kantoor verhoogt , zegt Oscar Koenders, assistent general manager en vice president world-wide product planning van Toshiba s EMEA Computer Systems Marketing Division. De Pocket PC e400 en e800 serie vertegenwoordigt Toshiba s belofte voor deze markt - gemak, interactiviteit en mobiliteit.

Helder display en toegevoegde functionaliteit

Beide series beschikken over een TFT-kleurenscherm met verhoogde helderheid en leesbaarheid, voor zowel gebruik binnen als buiten. De Toshiba Pocket PC e400-serie beschikt over een 3,5-inch scherm. De e800-serie is uitgerust met een 4-inch diagonaal transreflective beeldscherm met ondersteuning voor VGA-weergave (480 x 640). Voor een compact presentatiesysteem kunnen gebruikers de Pocket PC e800 combineren met het optioneel verkrijgbare Toshiba Presentation Pack. Hiermee kunnen gebruikers de Pocket PC aansluiten op een monitor of een beamer, of dankzij de aanwezige USB-poort op een standaard toetsenbord.

Kenmerken

Pocket PC e400


· Intel® PXA261 processor met Intel XScale technology, 300MHz


· Microsoft® Windows® Mobile" 2003 Software voor Pocket PC Professional Edition


· 3,5 diagonale transreflective TFT kleurenbeeldscherm


· 64K kleuren


· 16MB ROM


· 64MB SD RAM


· 32MB NAND Flash


· Secure Digital Slot


· IrDA


· Luidspreker en microfoon


· L x B x H: 12,5 x 7,7 x 1 - 1,25 cm


· 137 gram


· Additionele software: WorldClock, Toshiba Text-to-Speech for Pocket PC, Voice Command


· Prijs: ¬ 349,- (incl. btw)

Pocket PC e800


· Intel® PXA263 processor met Intel XScale" technology, 400MHz


· Microsoft® Windows® Mobile" 2003 Software voor Pocket PC Premium Edition


· 4,0 diagonale transreflective TFT kleurenbeeldscherm


· 64K kleuren


· 32MB ROM


· 128MB SD RAM


· 32MB NAND Flash


· Secure Digital" en CompactFlash® II card slots


· Wireless LAN (WiFi®) of Bluetooth" connectiviteit


· IrDA


· Luidspreker en microfoon


· L x B x H: 13,5 x 7,7 x 1,67 cm


· 195 gram (BT) en 198 (WiFi")


· Additionele software: WorldClock, Toshiba Text-to-Speech for Pocket PC, Voice Command, ToshibaConfigFree" Software (WiFi), Toshiba VoIP Software


· Prijzen: ¬ 599,- (Bluetooth"), ¬ 609,- (WiFi®) (incl.btw)

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, een leverancier van portable computers. Naast notebooks levert de organisatie mobiele en draadloze Pocket PC s, accessoires en mobiele server oplossingen voor de zakelijke en consumentenmarkt. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl.

De Computer Systems Division van Toshiba streeft bij de ontwikkeling van haar geavanceerde notebooks, PDA s en servers naar de ultieme vrijheid van werken. Toshiba is toonaangevend fabrikant van mobiele producten uitgerust met WiFi- en Bluetooth-connectiviteit; dé wereldstandaarden voor draadloze systemen op kantoor, thuis en onderweg.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation ontwikkelt informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten en consumentenelektronica voor uiteenlopende markten. Het bedrijf heeft een positie verworven als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd 166.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 47 miljard US$ (2003).