Ingezonden persbericht


FileMaker maximaal geïntegreerd met nieuwe versie MS Office 2003

XML-ondersteuning en versleepfunctie maken gegevensuitwisseling tussen FileMaker, Excel en Word nog eenvoudiger

Utrecht, 23 oktober 2003 -- FileMaker heeft haar databasesoftwareversie FileMaker Pro 6 geschikt gemaakt voor eenvoudige gegevensuitwisseling met Microsoft Word 2003 en Excel 2003. Dankzij XML-ondersteuning kunnen ontwikkelaars naadloze integratie bewerkstelligen tussen de toepassingen. Zo vermeerdert FileMaker Pro de waarde van gegevens door het in een formaat en toepassing aan te leveren dat het meest geschikt is voor de gebruiker.

FileMaker Pro biedt al geruime tijd integratiemogelijkheden op dataniveau met Microsoft-toepassingen, maar ook met andere desktop-toepassingen en grote bedrijfssystemen. Met de introductie van XML-import en export is werkelijk onbeperkte gegevensuitwisseling mogelijk.

Analisten over FileMaker's XML-ondersteuning
"Door de XML-ondersteuning in FileMaker Pro 6 kunnen ontwikkelaars en gebruikers oplossingen ontwikkelen waarmee werkgroepen en andere gebruikers met een onbeperkt aantal andere toepassingen gegevens kunnen uitwisselen", aldus Ron Schmelzer, senior analist bij ZapThink, een groep van XML-analisten. "FileMaker Pro 6 heeft van XML een onmisbaar deel van de toepassing gemaakt."

In de XSLT-bibliotheek (www.filemaker.com/xml/xslt_library.html), biedt FileMaker een aantal kosteloze XSLT (Extensible Stylesheet Language Transformations)-opmaakprofielen waarmee FileMaker-gegevens direct naar Excel en Word XML-bestanden kunnen worden geëxporteerd.

Meer uit Excel halen met FileMaker
Voor alledaagse Excel-gebruik biedt FileMaker Pro 6 eenvoudig gegevensconversie. Microsoft Excel-werkbladen kunnen direct worden geconverteerd naar een FileMaker-database door het werkblad met een muisklik op te pakken en naar een FileMaker-icoon te slepen. Door de Excel-gegevens naar een databaseformaat om te zetten, is het voor de gebruiker bijvoorbeeld mogelijk om zoekopdrachten uit te voeren, gegevens toegankelijk te maken via het web, beeld en geluid te importeren en op te slaan en rapporten af te drukken.

FileMaker Pro 6 biedt diverse andere mogelijkheden om gegevens uit te wisselen met Microsoft- en andere toepassingen, zoals:
* Conversie van Excel-werkbladen naar een FileMaker-database door ze eenvoudig te verslepen.
* FileMaker Pro maakt het voor Microsoft Word-gebruikers mogelijk om gegevens te exporteren naar een FileMaker Pro-database om deze gegevens in combinatie met Word-documenten te gebruiken, voor bijvoorbeeld email- en direct marketing-campagnes.
* Gegevensuitwisseling tussen een FileMaker Pro-database en een Excel-werkblad door XML als im- en export-koppeling te gebruiken. Dit is met name handig wanneer financiële gegevens worden gebruikt voor zowel de financiële administratie als voorraadbeheer.
* Ondersteuning van bedrijfsdatabase-standaarden zoals ODBC en JDBC zodat werkgroepen gegevens kunnen uitwisselen met bedrijfssystemen. FileMaker ondersteunt de besturingssystemen Microsoft Windows, Macintosh, Citrix terminals, Palm OS, PocketPC, en i-Mode.

FileMaker
FileMaker is een toonaangevende leverancier in de snelgroeiende markt voor web-publishing- en werkgroepdatabases. Met behulp van FileMaker kunnen afdelingen en werkgroepen databases bouwen, waarmee ze hun projecten coördineren en beheersen. De veelvuldig bekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl. Klantverhalen zijn te vinden op www.filemaker.nl/customers.

Meer informatie:
FileMaker Benelux
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
marije@l-dj.nl
t: (020) 421 05 65