Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 2378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht
23 oktober 2003 P136

---

Nieuwe lente voor Stationsplein

Het Stationsplein krijgt een groener aanzicht. De gemeente Nijmegen gaat er bomen planten. Hiermee geeft de gemeente invulling aan de motie "Een nieuwe lente voor het Stationsplein" van GroenLinks uit de vorige raadsperiode.

De bomen worden geplant op het pleintje voor gebouw Metterswane. Het gaat om acht Hemelbomen (Ailanthus altissima). Deze bomen hebben een hoogte van circa negen meter en er is een hijskraan nodig om ze te plaatsen. Er komen ook nog drie meerstammige bomen van dezelfde soort te staan. Tijdens het lossen zal er voor de fietsers op het pad voor Metterswane enige verkeershinder ontstaan. De werkzaamheden op het pleintje, het aanpassen van de bestrating en het gereed maken van de bakken waarin de bomen komen te staan, zullen de hele week in beslag nemen.

Voor de redacties: het lossen en planten van de bomen zorgt voor bijzondere foto- (en film)momenten. Woensdagmorgen 29 oktober 10.15 uur is het beste moment om opnames te maken. Dan zal ook wethouder Hirdes op de locatie aanwezig zijn.
Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting, doorkiesnummer 2380


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht