Ingezonden persbericht

Bedrijven blijven investeren in storage-management

49% van bedrijven in EMEA geeft storage-management topprioriteit

Amsterdam, 23 oktober 2003 - Bedrijven geven prioriteit aan storage-management bij het plannen van hun investeringen in storage. Dat blijkt uit nieuw onderzoek dat in opdracht van Hitachi Data Systems is uitgevoerd. Uit de nieuwe Hitachi Data Systems Storage Index* - die is gebaseerd op interviews met 630 IT-managers in 14 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) - blijkt dat 49% van de IT-managers storage-management aanmerkt als het belangrijkste terrein voor nieuwe investeringen.

De resultaten tonen verder aan dat het aantal bedrijven dat al storage-beheersoftware heeft geïmplementeerd, is gegroeid tot 77%. Zes maanden geleden was dit nog 58%.

"Er is de laatste jaren aanzienlijk geïnvesteerd in storage-management en dat geldt zeker voor de afgelopen zes maanden. Doordat bedrijven streven naar operationele efficiency, zullen deze investeringen voorlopig wel blijven stijgen", zegt John Taffinder, Executive Vice-President EMEA van Hitachi Data Systems. "Bedrijven die meerdere storage-systemen op verschillende manieren beheren, verspillen geld door het slecht benutten van capaciteit, beheer en training."

De respondenten noemden tevens Enterprise Storage Networks, op IP gebaseerde Storage Area Networks en Network Attached Storage als storage-technologieën waarin geïnvesteerd wordt.

De nieuwe Storage Index van Hitachi Data Systems laat verder zien dat 70% van de bedrijven in de EMEA-regio de komende 12 maanden een groeiende behoefte aan storage-capaciteit verwacht. Van de bedrijven die een toename voorzien, verwacht een meerderheid dat het gaat om een toename tussen de 16% en 30%.

De belangrijkste beweegredenen voor het investeren in storage blijven business continuity en databeschikbaarheid. Daarnaast speelt wet- en regelgeving, zoals Sarbanes-Oxley, in toenemende mate een rol.


* Hitachi Data Systems European Storage Index
Het onderzoek voor de Storage Index is uitgevoerd door een externe partij in opdracht van Hitachi Data Systems. Bij gebruik van gegevens uit de Storage Index dient als bron te worden vermeld 'Hitachi Data Systems European Storage Index'. De bevindingen zijn gebaseerd op interviews met 630 IT-managers in Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Israël, Italië, Nederland, Noorwegen, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. De uitkomsten zijn beschikbaar op www.eu.hds.com/mc/Storage_Indez_whitepaper_Q3_03.pdf.


---

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet haar wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen.

Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com.

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd (NYSE: HIT) heeft haar hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 340.000 medewerkers. In het boekjaar 2002 (dat eindigde op 31 maart 2003) werd een geconsolideerde omzet behaald van 68,3 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.global.hitachi.com.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)20 65 09 311
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl