Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


23 oktober 2003



Zelhem, onjuist signalement bij winkeldiefstal


De politie heeft begin deze week een oproep in de media gedaan om de identiteit van twee winkeldieven te achterhalen die bij het Kruidvat in Zelhem dure parfums hadden gestolen. Bij de omschrijving van het tweetal is een onjuist signalement van de vrouw verstrekt. Een vrouw die aan dit signalement heeft inmiddels contact met de politie gehad. Deze vrouw heeft niets met de diefstal van doen en de politie heeft haar excuses voor het gebeurde gemaakt. De politie betreurt deze verwisseling ten zeerste. Het onderzoek verloopt voorspoedig en de mogelijke verdachten komen niet uit de Achterhoek.



Doetinchem- ballon oorzaak inbraakalarm


Kwam vannacht even na drieën een inbraakmelding binnen bij een horecazaak aan de Ettenseweg. Gewaarschuwde agenten zagen binnen twee mannen lopen, die schoonmakers voor het bedrijf bleken te zijn. Een gearriveerde sleutelhouder bevestigde dit, mar beiden bleken niet de oorzaak van het alarm te zijn. Na enige speurwerk werd de veroorzaker van het alarm gevonden: in de luchtstroom bewoog zachtjes een kleurige ballon heen en weer !



Doetinchem - mannen maken rooftas


Alert optreden van winkelpersoneel in de binnenstad van Doetinchem heeft meerdere diefstallen voorkomen. Men zag omstreeks 13.10 uur twee mannen op de Catharinastraat bezig met het maken van een zogenaamde "rooftas". De gewaarschuwde agenten troffen het tweetal aan en zij bekenden uit geldnood op dievenpad te willen gaan. De tas is ingeleverd en op verzoek van de agenten hebben de mannen de gemeente verlaten.



Borculo - paard op hol betrokken bij aanrijdingen.


Een op hol geslagen paard is gisteren op de Rondweg in aanraking gekomen met twee passerende auto's. Het dier raakte gewond en werd door een dierenarts behandeld, de inzittenden van beide auto's liepen geen letsel op.


De eigenaar van het paard was rond 19.00 uur met het dier aan het oefenen op zijn terrein. Het liep aan een lijn door de bak en had een boomstam achter zich aan. Toen het touw brak schrok het dier kennelijk zo, dat het er vandoor ging. Via een weiland kwam het dier op de Rondweg terecht. Een passerende chauffeur in een brandweerwagen probeerde met z'n zwaailichten het aankomend verkeer te waarschuwen. Ondanks deze poging raakte het paard eerst de flank van een auto bestuurd door een 67-jarige man uit Emmerich. Vervolgens kwam het in aanraking met een andere auto en belandde het dier via de motorkap en dak weer op de rijbaan en ging er vandoor. De 35-jarige bestuurder uit Borculo kwam met de schrik vrij.
Inmiddels was het paard weer naar z'n stal gelopen, waar het door een dierenarts behandeld werd. De schade wordt via de verzekering geregeld.



Ruurlo- inbraak in café


Onbekenden hebben vrijdag 17 oktober in de vroege ochtenduren (omstreeks 06.30 uur) ingebroken in een café aan de Batsdijk. De voordeur werd geforceerd, waarna men een speelautomaat forceerde. Ook werden er een aantal pakjes sigaretten meegenomen, waarna men in een zwarte BMW richting Lichtenvoorde vluchtte. De inbraak vond zo snel plaats, dat de boven het café wonende eigenaar er door verrast werd.


Ruurlo - inbraak personenauto bij doolhof

Een 57-jarige bewoner uit Lochem is woendagmiddag de dupe geworden van autokrakers. Hij had z'n auto geparkeerd bij het doolhof aan de Hengeloseweg en tijdens zijn afwezigheid sloeg men een ruit van de auto in. Vervolgens ging men er met een schoudertas vandoor, waarin o.a het rijbewijs, een portemonnee met geld en pasjes zaten.


De politie adviseert om nooit spullen van waarde in een auto achter te laten, ook al gaat men maar heel even wandelen. Autokrakers kennen alle plekjes en schromen er niet voor om een ruit in te tikken.



Doetinchem - dekbeddief gepakt tijdens bromfietscontrole


Een motoragent heeft tijdens een bromfietscontrole en passant een 32-jarige dief aangehouden. De man fietste in het centrum door het rode licht en werd door de motoragent aangesproken. Hij bleek een ingepakt dekbed aan zijn te stuur te hebben hangen, waarvan hij al snel bekende dat hij het achter de Hema van een fiets had gestolen. De man is na verhoor aan het politiebureau met een bekeuring weggestuurd.


De bromfietscontrole leverde 25 bekeuringen. Twee motoragenten van het team Doetinchem en twee van het Team Verkeershandhaving selecteerden de bromfietsen en zorgden dat men bij het politiebureau kwam. Hier werden de voertuigen en de papieren door andere agenten gecontroleerd en van de 30 bromfietsen bleken er 25 opgevoerd. Ook werden er bekeuringen uitgeschreven voor het volgen van het fietspad, rijden door rood licht, helmband niet vast. De actie wordt in de toekomst zeker herhaald.


Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --