Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT APELDOORN


23 oktober 2003



Apeldoorn - rijden onder invloed


Gisteravond is er bij een kleine alcoholcontrole aan de Prins Willem-Alexanderlaan een 19 jarige bestuurder aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol en is meegenomen naar het bureau. Hier heeft hij een ademanalysetest ondergaan waaruit bleek dat hij 0,5 prom. alcohol in zijn bloed had. Politie maakt proces verbaal op.



Apeldoorn - met drank op rijden


Vannacht rond twee uur is er op de Laan van de Mensenrechten een 30 jarige automobilist aangehouden wegens rijden met alcohol op. De auto bleek niet verzekerd te zijn en APK gekeurd. De bestuurder is naar het politiebureau gebracht waar hij 1,2 prom. blies. Er wordt een proces verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed, onverzekerd rijden, rijden zonder rijbewijs en APK. Verder bleek er nog een boete open te staan waarvoor hij kon worden ingesloten, nadat de boete door familie werd voldaan is hij weer op vrije voeten gesteld.



Beekbergen - autodiefstal


Gisterochtend rond acht uur is er een auto gestolen op een parkeerplaats aan de Schalterbergweg. Het betreft een zwarte Audi A6 met het Duitse kenteken GP-BC-281. De 35 jarige bestuurster is afkomstig uit Nurnberg (Duitsland).



Apeldoorn - inbraak bedrijfspand


Afgelopen nacht is er rond kwart over vier een inbraak gepleegd in een bedrijfspand aan de Linie. De dader is door een raam naar binnen gekomen en heeft een kluis meegenomen met daarin sleutels en een onbekend geldbedrag. Er is een aanzienlijke schade aangericht aan het pand, doordat de kluis van de muur werd losgebroken.



Apeldoorn - schennispleger


Gistermiddag is er rond kwart voor vijf een schennispleger gesignaleerd. Een 16 jarig meisje fietste rond deze tijd door het Matenpark en zag een man bij het ezelsbruggetje staan. Toen het meisje vlakbij hem was trok de man zijn trui omhoog waarbij hij zijn geslachtsdeel toonde. Het gaat om een man van 50 á 60 jaar, hij heeft donker haar (kalend), heeft een normale lengte en een dikke buik. De man had een grijze herenfiets bij zich. De politie vraagt getuigen om contact op te nemen met de Politie Apeldoorn, tel: 0900-8844



Apeldoorn - verkeersagressie


Gistermiddag rond twee uur ontstond er verkeersagressie tussen een 60 jarige automobilist en een 37 jarige vrachtwagenchauffeur, beide uit Klarenbeek. Dit gebeurde toen de bestuurder van de auto op de Elsbosweg ter hoogte van de Brinkenweg geen voorrang kreeg van een voor hem van links komende vrachtwagen. De 60 jarige manj vond dit niet kunnen en haalde even later de vrachtwagen in. Hij liet de vrachtwagenchauffeur stoppen door steeds langzamer te rijden. Ze stapten beiden uit hun voertuig en begonnen te bekvechten over de verkeersregels en het voorrang verlenen van rechts. Dit liep zo hoog op dat de vrachtwagenchauffeur de man sloeg, waarna hij in een sloot belande. Hierna is de bestuurder van de vrachtwagen weggereden. De 60 jarige liep licht letsel op aan zijn schouder en heup. De politie maakt proces verbaal op.



Apeldoorn - vrouw opgepakt


Gistermiddag is er rond vijf uur op het marktplein een 35 jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden, omdat zij nog een boete open had staan. Zij is meegenomen naar het bureau en is ingesloten.



Apeldoorn - snelheidscontroles


Gistermiddag zijn er twee snelheidscontroles gehouden in Apeldoorn. Aan de Badhuisweg werd tussen twee en drie uur een controle gehouden. Hierbij zin 224 voertuigen gepasseerd, waarvan er 62 harder reden dan de toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 58 km/u terwijl dit een 30 km zone is.


Ook stond er tussen kwart over drie en kwart over vier een radarauto op de Loseweg. 26 voertuigen reden hier te hard. Dit is eveneens een 30 km zone, bij deze controle was 55 km/u de hoogst gemeten snelheid.



Apeldoorn - roodlichtcontrole


Gisteren is er tussen kwart voor vijf en kwart over vijf een roodlichtcontrole gehouden aan de Laan van Erica en de Zutphensestraat. Er zijn acht bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door het rode licht.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58




---- --