Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 oktober 2003

Motorrijder zonder rijbewijs

Een 37-jarige motorrijder uit Almelo negeert de maximumsnelheid en draagt geen helm

Almelo

Surveillerende agenten zien op woensdag 22 oktober omstreeks 14.12 uur in de met video uitgeruste politieauto een motorrijder over de Rembrandtlaan in Almelo rijden met een snelheid van 100 km/u terwijl 50 km/u is toegestaan. Ook droeg de man geen helm. De agenten volgden de verdachte om hem op zijn gedrag aan te spreken. Tijdens deze achtervolging keerde de verdachte. Toen ook de politie hun auto wilde keren en naar links reed, kwamen zij in aanrijding met een auto, die hen net ging passeren. Daarbij ontstond lichte schade. Nadat een en ander was afgehandeld troffen zij de verdachte aan bij een bedrijfspand verderop aan de Rembrandtlaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, deze bleek echter niet geldig voor het besturen van een motor. Daarnaast overtrad hij de wet door het niet dragen van een helm, rijden tijdens schorsing en zonder geldige verzekering. De nodige verbalen worden opgemaakt. (bps: 03-138839)

Overstekende eenden leiden tot ongeval

Fietsster rijdt op voorligger die remt voor overstekende eenden en komt te vallen

Almelo

Op woensdag 22 oktober omstreeks 15.52 uur fietst een 69-jarige Almeloër over de Sluiskade Noordzijde als er een eend de weg oversteekt, gevolgd door meerdere familieleden. De fietser remt hiervoor abrupt af. Een achter hem fietsende vriendin, een 51-jarige Almelose rijdt hierdoor achter op zijn fiets en komt te vallen. Zij is met een mogelijke gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-138899)

Gevaarlijk vuurwerk in beslag genomen

Tijdens controle ontdekt de politie een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aan

Almelo

Op dinsdag 21 oktober omstreeks 19.00 uur werd aan de Twentepoort een auto met aanhanger gecontroleerd. De politie trof in de aanhanger ruim 100 kilo vuurwerk aan, welke in Nederland niet is toegestaan voor particulieren. De automobilist, een 27-jarige man uit Hoorn werd hierop aangehouden. Hij verklaarde dat hij dit vuurwerk had gekocht in België, waardoor hij ook nog eens de wet overtreedt wegens het binnen Nederlands grondgebied brengen van niet-toegestaan vuurwerk. In de auto werd nog een steekwapen aangetroffen. Bij een daarna gehouden huiszoeking in twee woningen in Almelo werd in een woning nog een kleine hoeveelheid niet-toegestaan vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk bestaat onder andere uit zware vuurpijlen; Chinese rollen; widowmakers en betonstrijkers; knalvuurwerk en Romeinse kaarsen. Het bezit van dit vuurwerk is niet toegestaan voor particulieren en geldt als zeer gevaarlijk vuurwerk. Tegen de verdachte worden de nodige procesverbalen opgemaakt. Hij is op donderdag 22 oktober weer in vrijheid gesteld.(bps: 03-138546)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --