Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe



P E R S B E R I C H T E N



POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


Donderdag 23 oktober 2003



Heerde- Snelheidscontrole


Op woensdagmiddag 22 oktober heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Kamperweg en de A28. De snelheidscontrole die werd gehouden aan de Kamperweg startte om 15.00 uur en eindigde om 16.00 uur. Hier werden 305 voertuigen gecontroleerd. 30 Van deze voertuigen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 82 km/u. Hier geldt een maximaal toegestane snelheid van 50 km/u.
Op de A28 werd er een 29-jarige man uit Kampen staande gehouden en bekeurd omdat de man 129 km/u reed. Hier mocht maximaal 70 km/u worden gereden i.v.m. werkzaamheden aan de viaducten.



Wezep - Diefstal uit woning


Op woensdagavond 22 oktober deed een 38-jarige man uit Wezep aangifte van diefstal uit zijn woning aan de Wortelakker in Wezep. De diefstal is gepleegd op woensdag de 22e oktober tussen 20.00 uur en 23.15 uur. De daders zijn de woning binnen gekomen door een deur te forceren. De woning is doorzocht en uit de woning zijn sieraden, een computer, videocamera, een decoder en geld meegenomen. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.



Epe - Veel bekeuringen bij bromfietscontrole


Het politieteam van Epe heeft woensdagmorgen op een viertal locaties in het dorp Epe bromfietscontroles gehouden. Rond half acht startte de controle op de Lohuizerweg, daarna een korte controle op de Heerderweg en vervolgens op de parkeerplaats bij de Korte Kuipersweg en aan de Oenerweg. Twee motorrijders van de Koninklijke Marechaussee verleenden ondersteuning en pikten de brommers uit het verkeer en leidden hen naar de controleplaatsen. Tijdens de controle werden ook een aantal automobilisten gecontroleerd op het dragen van gordels en een juist gebruik van aanhangwagens.
Bij de controles werden zo'n 60 brommers gecontroleerd. Een groot deel van de bromfietsen bleek een te hoge constructiesnelheid en werden hiervoor bekeurd. In totaal vielen er 30 processen-verbaal. De brommer van een 23 jarige Epenaar werd uit het verkeer genomen omdat de tweewieler flink was opgevoerd. De motorfiets van een 36 jarige motorrijder werd eveneens uit het verkeer genomen omdat hij op de Heerderweg buiten de bebouwde kom met een snelheid van 140 km. per uur voorbij kwam racen.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 6058



---- --