Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (23/10)

donderdag, 23 oktober 2003

Flitskast opgeblazen

BREDA- Vannacht rond 03.00 uur is de flitspaal op de Julianastraat door nog onbekenden opgeblazen. De politie trof in een omtrek van enkele tientallen meters brokstukken aan van de totaal vernielde kast. Bewoners van de Julianalaan hebben lange tijd bij gemeente en politie gevraagd om een flitspaal in hun straat vanwege de hoge snelheid en de verkeersonveiligheid. De omvang van de schade is niet bekend. Ook de camera die in de kast zat is zwaar beschadigd. Van de dader(s) ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Man aangehouden met in achtertuin gestolen motor en voor de deur een gestolen auto

BREDA- De politie heeft gisteravond in het Liniekwartier in Breda een 34 jarige Bredanaar aangehouden, die in zijn achtertuin een gestolen motor en voor de deur van zijn woning een gestolen auto had staan. De motorfiets bleek in april in de Christiaan Huijgenstraat in Breda te zijn buitgemaakt bij een woninginbraak. De Citroen die voor zijn woning stond bleek eind september bij een bedrijfsinbraak in Waalwijk te zijn buitgemaakt. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld.

Fietsters op de bon naar aanleiding van klachten

BREDA- De politie van het team Vlaanderenstraat heeft gistermiddag tijdens een actiedag naar aanleiding van bewonersklachten fietsers bekeurd op de Terheijdenseweg tussen Noordelijke Rondweg en Speelhuislaan voor het aan de verkeerde kant rijden van de weg. Negen fietsers kregen een bon.

Te veel botsen leidt tot vechten

BREDA- De politie heeft gisteravond op het kermisterrein in Breda twee jongens van 15 en 17 jaar aangehouden, die met elkaar aan het vechten waren. De twee hadden ruzie gekregen omdat ze in de botsauto attractie te veel met elkaar hadden gebotst. Een voetpatrouille van de politie, die over het kermisterrein liep, zag de twee naar elkaar schoppen en slaan en scheidde de twee vechtersbazen. Op het bureau vertelden ze dat ze ruzie hadden gekregen, omdat de een te veel met een botsauto tegen de ander zou zijn opgebotst. De meningen waren verdeeld, maar de verhoudingen werden er ook op het politiebureau niet echt beter op. De ouders zijn in kennis gesteld. Beide jongens worden doorverwezen naar Halt.

Politie arresteert 15 jarige voor mishandeling 11 jarige

BREDA- De politie heeft gisteren een 15 jarige Bredase jongen aangehouden voor mishandeling van een 11 jarig jongentje. De 11 jarige werd vorige week op de Lage Kant in elkaar geslagen toen hij opmerkingen maakte over het gooien van vuurwerk naar hem en zijn vriendjes. De 15 jarige sloeg en schopte de jongen tot hij op de grond viel. Voorbijgangers moesten er tussen springen om de twee te scheiden.

Aan de hand van het signalement kon de politie de 15 jarige opsporen en gisteren aanhouden. Hij bekende de mishandelingen te hebben gepleegd en in het vervolg te proberen zich te beheersen als hij op zijn gedrag wordt aangesproken. De schade die aan de kleding was ontstaan wilde hij niet vergoeden, omdat de manier waarop hij was aangesproken op zijn gedrag hem ook niet aanstond. De 15 jarige jongen mag zijn gedrag later bij de rechter verantwoorden. De ouders van de jongen zijn over het gedrag van hun kind ingelicht.

Diefstal autos

BREDA- Vannacht zijn vanaf de Joris Nempestraat een grijze Mercedes, 250 D met het kenteken. YS-25-RK gestolen. Vanaf de Lelystraat een grijze Opel Kadett, met het kenteken XB-91-YK en vanaf de Willem de Bruynstraat een grijze Opel Corsa, met het kenteken XJ-42-FL, gestolen.

Autos gestolen bij woninginbraken

BREDA- Bij een inbraak in een woning aan de Asterdkraag is vannacht een grijze Volvo met het kenteken 37-JK-JF gestolen. De auto stond voor de woning. De dader(s) kwamen de woning binnen door het boren van een gaatje. Ook een gsm werd buitgemaakt.

Bij een woninginbraak in een woning aan het Groot Zand verdween een zwarte Mercedes Benz met het kenteken ZD-PP-93. Vermoedelijk werd d.m.v. hengelen de voordeur geopend. Binnen werden de autosleutels door de dader(s) gevonden en kon de auto zonder problemen worden meegenomen.

Bij een woninginbraak in een woning aan de Kesterenlaan werd middels de Bulgaarse methode werd voordeur geopend. Uit de woning werd een PC en sieraden gestolen. Inbraken middels de zogenaamde Bulgaarse methode, waarbij de uitstekende cilinder van het slot wordt afgebroken, is simpel te voorkomen. De politie adviseert mensen dan ook de woning eens kritisch te bekijken of dit ook bij de eigen woning het geval is. Voor weinig geld kan dit type inbraak eenvoudig worden voorkomen. Politie en erkende beveiligingsbedrijven zijn gaarne bereid hierin te adviseren.

Bewoner gewond door rondvliegend glas

HEIJNINGEN - Gisteren deed een bewoner uit Heijningen aangifte bij de politie dat hij zondagavond gewond was geraakt toen onbekenden de ruit van zijn voordeur ingooiden. Door de rondvliegende glasstukken liep bewoner vier diepe snijwonden op aan het gelaat welke hij in het ziekenhuis heeft moeten laten verzorgen. Onbekend is wie de dader is van dit incident.

Inbraak bedrijf

KlUNDERT- In de nacht van 20 op 21 oktober is ingebroken in een bedrijf aan t Ravelijn te Klundert. Men was daar binnen gekomen door een gat te maken in het dak. Uit deze winkel werden sigaretten en scheermesjes ontvreemd. Hoeveel er weg is gehaald staat nog niet vast. Politie stelt onderzoek in naar de mogelijke dader(s) van deze inbraak.

Bestuurder onder invloed gewond

ZEVENBERGEN - Vannacht is rond 240.00 uur een 45 jarige bestuurder uit Papendrecht gewond geraakt toen hij bij een eenzijdig verkeersongeval op Rijskweg A-16 van de weg raakte. Van de verdachte is een bloedproef afgenomen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het Refaja ziekenhuis in Dordrecht.

Bron: R. van Kuik