1e persbericht van 23 oktober 2003

Eindhoven 23-10-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Inbrekers aangehouden

In de Ten Hagestraat zijn donderdag om 4.20 uur twee mannen van 34 en 31 jaar oud, zonder vaste woonplaats, aangehouden. Dat gebeurde na een inbraak in een winkel in de Nieuwstraat. Daar was de ruit van de voordeur vernield en uit de winkel was de kassalade met kleingeld gestolen. Een getuige gaf een goed signalement en in de buurt werden beide mannen aangetroffen. Zij waren in het bezit van geld dat uit de winkel kwam. De kassalade werd in de buurt gevonden. De twee verdachten zijn de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Helmond: Onder invloed

Een 39-jarige automobiliste uit Helmond is donderdag om 0.25 uur op de Heeklaan betrapt op het rijden onder invloed. Zij blies bijna 0,7 promille en kreeg een boete van 190,=.

Oirschot: Inbraak in woning

Woensdagavond is ingebroken in een woning aan de Agnes van Kleefstraat. Aan de voorkant van de woning is een raam opengebroken. De bewoner mist een draadloze telefoon, een halsketting, een armband en geld, 50,=.

Asten: Een dode en twee zwaargewonden bij aanrijding

Bij een verkeersongeval op de Dijkstraat is donderdag om 0.55 uur de 17-jarige Amina Ndibatunganya uit Someren overleden. Een 17-jarige jongen en een even oud meisje uit Asten raakten zwaargewond. De 17-jarige jongen reed in de auto die hij zonder medeweten van zijn ouders had meegenomen. Hij was, gezien zijn leeftijd, ook niet in het bezit van een rijbewijs. Op de Dijkstraat is hij de macht over het stuur kwijtgeraakt en tegen een boom gereden. Het meisje uit Asten zat naast hem in de auto en het meisje uit Someren zat achterin. Alle inzittenden zaten bekneld in de auto en de brandweer bevrijdde hen. Het Somerense meisje was al overleden bij aankomst van de hulpdiensten. De bestuurder is met hersenletsel en inwendige verwondingen in het MMC in Veldhoven opgenomen. Het Astense meisje is met hersen- en inwendig letsel in het Annaziekenhuis in Geldrop opgenomen. Beiden liggen op de Intensive care. Hun toestand is kritiek.

Someren: Kanaries gestolen

Uit een volière achter een woning aan Wevelsdaal zijn in de nacht van woensdag op donderdag negen kanaries weggenomen. Het gaas van het vogelverblijf is opengeknipt.

Gemert: Gereedschap uit berging gestolen

Tussen vorige week donderdag en woensdagmorgen is uit een berging achter een woning aan de Deel elektrisch gereedschap gestolen. Er verdwenen drie schuurmachines, een boormachine, een schroefboormachine, een decoupeerzaag en een verfföhn. Onbekend is hoe de dieven de berging zijn binnen gekomen.