Politie Drenthe

Donderdagmorgen 23-10-03

Assen 23-10-2003 - Ron Reinds piket tot 16.30 uur(06-52528707)

Verkeersongeval letsel

EMMEN Vond er gistermiddag een aanrijding plaats op de kruising Dordsestraat met de Anna Paulownalaan. Een 16-jarige inwoner van Emmen reed op zijn bromfiets over de Anna Paulownalaan in de richting van de genoemde kruising. Hij verleende op deze kruising geen voorrang aan een van links uit de richting van de 2e Bokslootweg komende 17-jarige bromfietser uit Ter Apel. Beide jongens werden voor onderzoek overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. De bromfietsen raakten zwaar beschadigd.

Autodieven op heterdaad

COEVORDEN Na aanleiding van een melding dat men autodieven had gesignaleerd aan de Krimweg ging de politie ter plaatse. Na onderzoek zag men 2 jongens weglopen waarna een van hen in het water sprong. Deze kwam snel weer naar de kant en beide heren werden aangehouden. Ook een derde jongeman dook op die aangehouden werd. De drie heren, een 15-jarige jongen uit Hoogeveen, en een 18 en 20-jarige jongeman uit Coevorden hadden getracht bij een garagebedrijf twee autos mee te nemen. Een van de autos werd half onder het water aangetroffen terwijl bij de tweede auto de bedrading was doorverbonden. De jongens zijn ingesloten en onderzoek volgt.

Snelkraak fotozaak

HOOGEVEEN Vannacht vond er een snelkraak plaats bij een fotozaak aan de Grote Kerkstraat. Nadat een toegangsdeur vernield was en een rolluik geforceerd werd, werden in de winkel meerdere vitrines vernield. Na een erste telling bleken er ongeveer 57 cameras weggenomen en een geldbedrag.

Inbraak bedrijfspand

ROLDE In de nacht van dinsdag op donderdag is ingebroken in een restaurant aan de stationstraat. De 45-jarige eigenaar deed aangifte. Een aantal gokkasten werd opgebroken. Naar schatting is een bedrag van 2500 euro weggenomen. De totale schade is nog niet bekend.

Huisvredebreuk

ASSEN Gisteravond werd een 25-jarige Assenaar aangehouden terzake huisvredebreuk. Hij wilde de woning van zijn 23-jarige ex aan de Ir. J.W. Albardastraat niet verlaten. Hij werd ingesloten.

Vernieling etalageruit
ASSEN- Woensdagnacht tegen één uur zag een 63-jarige eigenaar van een winkelpand aan de Kruisstraat dat een 21-jarige man uit Assen de etalageruit intrapte. De politie heeft de man aangehouden en met een dagvaarding naar huis gestuurd.