Politie Groningen

Persberichten donderdag 23 oktober 2003

Provincie Groningen 23-10-2003 -

Groningen: aanrijding brommer met auto
Op de kruising van de Elzenlaan met de Prunusstraat verleende woensdagochtend een 17-jarige brommerrijder uit Scharmer geen voorrang aan een van rechts komende 72-jarige automobilist uit Bedum. De jongen kwam ten van en liep beenletsel op. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Van de aanrijding is een ongevalsrapportage opgemaakt.

Groningen: rijden onder invloed
Een 21-jarige automobilist uit Uithuizen werd woensdagavond staande gehouden op het Gedempte Zuiderdiep voor een alcoholcontrole. De man blies op het bureau een promillage van 1.35. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Verder bleek de man nog door de politie gezocht te worden in een oplichtingszaak. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. >

Groningen: verlichtingscontrole
In Beijum werden woensdagavond op meerdere locaties
verlichtingscontroles gehouden. In totaal werden twintig bonnen uitgeschreven voor de verlichting die niet in orde was. Een bekeuring werd uitgeschreven voor het opgeven van een valse naam. Op de Paterswoldseweg werden 22 bonnen uitgedeeld. Bij eenzelfde controle op de Rijksweg werden 10 bonnen uitgeschreven aan fietsers die geen verlichting voerden.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Rijksweg werd woensdagavond een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 686 gecontroleerde voertuigen reden eer 66 sneller dan de limiet van 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km per uur.

Groningen: poging beroving; getuigen gezocht
Een 80-jarige fietser uit Groningen is woensdagavond rond 20.30 uur slachtoffer geworden van een poging beroving door twee nog onbekende jongens op de Beijumerweg. De bejaarde fietser werd door een van de daders van zijn fiets getrokken en onderzocht op kennelijk waardevolle spullen. Ook werd gepoogd de fiets mee te nemen. De man verzette zich en hield dat vol waarop de beide jongens met een lengte van ongeveer 175 en met donkere kleding aan vertrokken op een fiets. Mogelijk dat getuigen (de overvallen man spreekt in ieder geval over een man en een vrouw) iets gezien hebben van de mislukte straatroof. De politie wil graag in contact komen met deze mensen of andere getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van basiseenheid Oost via 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: man (39) mishandeld
De politie werd woensdagavond gestuurd naar de Siersteenlaan waar zij een 39-jarige man uit Groningen aantroffen met een grote hoofdwond. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Uit onderzoek bleek er ruzie geweest te zijn tussen het slachtoffer en een andere man waarbij met een mes geprikt zou zijn. Korte tijd later werd de man volgens getuigen met stokken of iets dergelijks geslagen. Op basis van een opgegeven signalement kon de politie een 47-jarige Stadjer als verdachte aanhouden. Er wordt nader onderzoek ingesteld naar de toedracht en achtergrond van de mishandeling.

Delfzijl: agressieve man aangehouden
De politie heeft woensdagavond aan Kuilsburg in Delfzijl een 21-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 22-jarige ex-vriendin. Die bracht een bezoek aan haar ex-vriend in diens woning aan de Batterijstraat om een conflict over het verbreken van de relatie uit te praten. Er ontstond ruzie waarbij de verdachte zijn ex-vriendin te lijf ging en haar trachtte te wurgen. De vrouw wist te ontkomen en belde de politie. Terwijl agenten een onderzoek instelden zagen ze de verdachten lopen. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Appingedam: vijf gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de N33 bij Appingedam zijn woensdagmiddag vijf mensen, waaronder twee kinderen van 9 en 10 jaar gewond geraakt. De kinderen zaten bij hun moeder, een 32-jarige vrouw uit Siddeburen, in de auto. Moeder stond in een rij autos te wachten voor de openstaande Flikkeweersterbrug. Haar auto werd daarbij van achteren aangereden door een andere auto, bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Musselkanaal. Die merkte de stilstaande autos te laat op en kon niet meer tijdig stoppen. De Musselkanaalster liep nek- en hoofdletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De moeder en haar beide kinderen zijn eveneens naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Hun letsel is onbekend. Hun auto botste na de botsing op een voor hen staande wagen. Die werd bestuurd door 36-jarige vrouw uit Delfzijl. Ook zij liep onbekend letsel op en is eveneens voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd. Voorts raakten nog drie volgende, in de rij staande autos bij het ongeval betrokken. De inzittenden daarvan raakten niet gewond. De drie eerste autos liepen zware schade op en bleken total-loss De andere drie wagens liepen ook aanzienlijke schade op. De N33 is geruime tijd afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid. Geen van de gewonden liep ernstig letsel op.

Hoogezand: brommobiel in sloot
Een 50-jarige man uit Emmer-Compascuum belandde woensdagmorgen met zijn brommobiel in een sloot langs de Kielsterachterweg in Hoogezand. De man was onderweg naar huis en merkte een wegversperring te laat op. Bij een uitwijkmanoeuvre verloor hij de controle over de brommobiel en reed een sloot in. De man raakte licht gewond en werd voor een korte behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Na behandeling bleek dat de man ook gedronken had. Bij de ademanalyse werd 0.9 promille alcohol gemeten. Ook bleek de brommobiel niet verzekerd te zijn. Voor beide zaken is proces-verbaal opgemaakt tegen de brommobieler. De echtgenote van de bestuurder die met hem mee reed bleef omgedeerd.

Marum: asielzoekster aangehouden
In het asielzoekerscentrum aan de Haarsterree in Marum heeft de politie woensdagmorgen een 35-jarige vrouw uit Angola aangehouden. De vrouw meldde zich bij de vreemdelingenpolitie in het kader van de wekelijkse meldingsplicht. Haar registratiekaart werd afgestempeld waarna de vrouw ook de kaart van haar man ter afstempeling aanbood. De man was daarbij zelf niet aanwezig terwijl dit wel de wettelijke verplichting is. In verband daarmee weigerde de
vreemdelingenrechercheur om de kaart van de man af te stempelen. De vrouw werd daarop boos en wist twee stempels van het bureau van de politieman weg te pakken. Ze begaf zich daarop naar buiten waar ze door een andere politieman werd aangetroffen. De agent wilde de stempels mee terugnemen maar de vrouw verhinderde dit door de politieman te slaan. Bij een schermutseling die daarbij ontstond beet de vrouw de politieman van de vreemdelingendienst in een hand. Ze kon later toch worden aangehouden. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt voor diefstal met geweld.