Gemeente Breda

Persberichten

23-10-2003

Intensiever toezicht en handhaving in woonwijken van Zuidwest Breda

Deze week start de dienst Stadsbeheer van de gemeente Breda in samenwerking met de politie een handhavingspilot in het district Zuidwest. De gemeente en de politie willen in samenwerking met bewoners ervoor zorgen dat meer bewoners van de stad vinden dat zij in een schone, veilige en gebruiksvriendelijke straat wonen.

De pilot is een onderdeel van het project Zichtbaar Breda. In het kader van dit project worden er op diverse terreinen extra werkzaamheden en extra medewerkers ingezet om de stad schoner, veiliger en gebruiksvriendelijker te maken. De pilot duurt een jaar.

De pilot in Zuidwest
Illegale bewegwijzering, containers op de stoep, hondenpoep, caravans die lange tijd op de weg staan. Het zijn vaak gehoorde ergernissen van burgers die onder andere bij het Meldpunt van de gemeente binnenkomen. Op basis van onder andere deze klachten is de pilot opgezet. De pilot bestaat uit de inzet van een handhavingsprogramma dat aangeeft op welke terreinen, in welke mate en op welke wijze er gehandhaafd moet worden. In het programma is een selectie opgenomen van het aantal onderwerpen waarvoor een aanpak is ontwikkeld. Dit zijn bijvoorbeeld uitstallingen en terrassen die zonder vergunning in de openbare ruimte zijn geplaatst en vaak een versperring vormen op straat. De overlast die veroorzaakt wordt door het uitlaten van honden op plaatsen waar dit niet is toegestaan. Het signaleren van caravans, aanhangwagens en (voertuig)wrakken die te lang op straat staan en wildplakken.

Melden
Zonder hulp van de bewoners van de stad zijn klachten niet aan te pakken. Bewoners van het district, maar ook bewoners van andere districten kunnen vragen en meldingen doorgeven aan het Meldpunt. Dit Meldpunt is op werkdagen telefonisch te bereiken van 08.00 uur tot 16.30 uur op telefoonnummer: (076) 529 48 00.

Breda, 23 oktober 2003