Ingezonden persbericht

23 oktober 2003

IBM eserver ondersteunt reuters market data system op linux

Amsterdam - Reuters en IBM kondigen aan dat Reuters Market Data System (RMDS) beschikbaar komt op de IBM eServer xSeries en de eServer BladeCenter Linux-serversystemen. RMDS is een softwareplatform voor de integratie van financiële gegevens. Reuters kondigde eerder dit jaar al een op Linux gebaseerde RMDS-versie aan. De ondersteuning van RMDS op de xSeries-servers en BladeCenter is een volgende mijlpaal in de opmars van Linux naar het bedrijfsleven. Het is een belangrijk voorbeeld van de wijze waarop financiële instellingen bedrijfskritische applicaties overzetten op Linux om te kunnen profiteren van de openheid, flexibiliteit en kostenefficiëntie van dit platform.

RMDS voorziet klanten van een schaalbare en kostenefficiënte manier om marktgerelateerde gegevens te verzamelen en te distribueren binnen de organisatie. Het softwareplatform voldoet aan de eisen en hoge verwachtingen van de markt op het gebied van prestaties en betrouwbaarheid. Door een verbeterde selectie van de hardware en de ondersteuning van BladeCenter Systems kunnen klanten de ondoorzichtbaarheid van gegevens verkleinen en sneller inspelen op marktontwikkelingen. Ook kunnen klanten op deze manier omgaan met de snel toegenomen kosten van marktinformatie en verlagen ze de totale kosten voor het beheer van real-time gegevens. De ondersteuning van de xSeries en IBM BladeCenter maakt het mogelijk om bestaande applicaties voor marktgegevens te upgraden naar RMDS op Linux en bovendien voordeel te behalen op basis van de kracht en prestaties van de IBM-technologieën.

RMDS integreert real-time marktgegevens en nieuws waarmee financiële instellingen handelsbeslissingen kunnen nemen en kunnen inspelen op de marktontwikkelingen. Het systeem levert informatie aan duizenden gebruikers en applicaties, en biedt de markt mogelijkheden om de cost of ownership, schaalbaarheid en flexibiliteit te verbeteren.

IBM
IBM Nederland NV levert een compleet scala aan computerapparatuur, programmatuur en bijbehorende diensten. IBM verkoopt computersystemen aan zowel organisaties als consumenten, van personal computers en servers tot midrange-systemen tot mainframes. De software varieert van besturingsprogrammatuur tot algemene en branchegerichte oplossingen op maat. Als 's werelds grootste aanbieder op het gebied van IT-dienstverlening heeft IBM Global Services uitgebreide ervaring op het gebied van business- en IT-consultancy, business transformation, e-business, systeembeheer en strategische outsourcing.

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com), wereldwijd leverancier van informatie, biedt professionals essentiële informatie op maat op het gebied van financiën, media en het bedrijfsleven. De betrouwbare informatie ondersteunt beslissers in de gehele wereld. De reputatie van Reuters is gebaseerd op snelheid, accuratesse en onafhankelijkheid. Reuters heeft 16.000 werknemers in 94 landen, waartoe een nieuwsstaf van circa 2.400 werknemers in 197 bureaus behoort, die 130 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2002 behaalde het bedrijf een omzet van 3,6 miljard Britse pond.



Ingezonden persbericht