Partij van de Arbeid

23-10-2003

Spotjes op AT5

Volgende week, in de week dat de Gemeenteraad praat over de begroting voor 2004, zullen op onze regionale zender AT5 elke dag spotjes van de PvdA te zien zijn. Hiermee willen we de inzet van de PvdA in het begrotingsdebat onderstrepen. Het centrale motto is dat er uit Den Haag weliswaar een gure rechtse wind waait, maar dat Amsterdam met de PvdA sterk en sociaal blijft . Hier bij een korte beschrijving van de spotjes:

De kapotte Wasmachine

Dat het kabinet Balkenende-2 de bijzondere bijstand halveert, is een klap voor veel mensen die van dit geld afhankelijk zijn. Bijvoorbeeld de mensen die geen wasmachine meer kunnen bekostigen . Nu nog kunnen mensen die moeten leven van een bijstandsuitkering aanspraak maken op de wet bijzondere bijstand en andere voorzieningen die voorkomen dat mensen echt in de armoede belanden. Het kabinet wil van veel van deze voorzieningen af. In Amsterdam zullen we deze mensen echter niet in de kou laten staan. De gemeente Amsterdam, de PvdA voorop, wil de bijzondere bijstand behouden en trekt hier in de begroting 2004 geld voor uit.

De fiets en de junk

Uw fiets is gestolen. Het zal niet de eerste keer zijn en zeker niet de laatste keer. Het zijn veelal junks die met een simpele beweging uw rijwiel meenemen. En bleef het maar bij deze ergernis. Chronische verslaafden van de straat halen en bijvoorbeeld onderbrengen in zorgboederderijen is zowel vanuit oogpunt van de medemenselijke zorg als voor uw fiets, geen slecht idee. De PvdA vindt dat de oplossing in die hoek gevonden moet worden.

De krijtmachine en de IDbaan

Voetbalvelden worden vaak onderhouden door mensen met een ID baan. Dit zijn mensen die al dan niet langdurig werkloos zijn geweest en op een gesubsidieerde manier terug kunnen komen op de arbeidsmarkt. Het is van levensbelang voor een heleboel instellingen, sportverenigingen en scholen dat deze mensen daar werken. Het gaat om mensen die werkzaam zijn in de metro als controleur, mensen die goed werk doen als conciërge op een school, mensen die de dieren verzorgen op een kinderboerderij of werkzaam zijn als klassenassistent. Voor een stad als Amsterdam zijn dit soort mensen belangrijk voor de leefbaarheid van onze stad. De PvdA wil dan ook niet dat die banen verdwijnen. Als ze in Den Haag niet kunnen zorgen voor het voortzetten van deze gesubsidieerde arbeid, dan moeten we het zelf doen. De PvdA in de hoofdstad gaat zich hier hard voor maken.

Verwaarloosde scholen

Veel schoolgebouwen in Amsterdam zien er niet uit. Verwaarloosde kozijnen, slecht werkende verwarmingen of rotte vloeren, je kunt het allemaal tegenkomen. En wie bij een VMBO school naar het meubilair kijkt, schrikt zich soms de pleuris. De PvdA in Amsterdam accepteert dit niet langer. De partij heeft daarom gestreden om extra geld uit te trekken voor het onderhoud en inventaris van schoolgebouwen. Leerlingen en leraren hebben recht op een goede werkplek. In een sterke sociale stad horen sterke en sociale gebouwen!

U kunt de spotjes vanaf maandag in de avonduren de hele week op AT5 bewonderen.

Marcel Duyvestijn