CDA

CDA
23-10-03
De Vries: de 4-daagse schoolweek is veel ophef om niets

In het overleg over flexibilisering schooltijden primair onderwijs pleit Tweede Kamerlid Jan de Vries met de Minister voor het afschaffen van het maximaal aantal uren per schooldag van 5,5 uur.

"De schooltijden moeten op schoolniveau, met instemming van alle betrokkenen geregeld worden". Zo was de inzet van Tweede Kamerlid Jan de Vries in het overleg 'flexibilisering schooltijden Primair Onderwijs'. Door het afschaffen van het maximaal aantal uren per dag krijgen scholen meer ruimte om de schooltijden aan te passen. Dit is een goede stap in verdere autonomievergroting van scholen.

Met deze wetswijziging wordt onder andere invoering van een 4-daagse schoolweek mogelijk, mits ouders hiermee instemmen. PvdA, VVD, SP, GroenLinks en D'66 keuren het voorstel af. Een meerderheid van de Kamer hecht sterk aan het verplicht handhaven van de vijfdaagse schoolweek. Jan de Vries verwacht echter geen revolutie in scholen wat betreft het mogelijk maken van een 4-daagse schoolweek. "Wat mag, moet niet", zegt Jan de Vries. "Scholen kunnen uitstekend alle belangen afwegen en zullen daarbij het belang van de kwaliteit van het onderwijs voorop stellen. De Kamer maakt veel ophef om niets". Meer beleidsvrijheid voor scholen blijft de inzet van het CDA. "Jammer dat andere partijen hierin koudwatervrees hebben", aldus Jan de Vries