Politie Amsterdam-Amstelland

Trambelager gearresteerd

23-10-2003. Gisteravond arresteerde de politie een 22-jarige man uit Hilversum die met een bierglas een tram te lijf ging. De man maakte deel uit van een groep voetbalsupporters die op het Rembrandtplein een tram de vrije doorgang belemmerde. Toen zij het gevaarte uiteindelijk lieten passeren gooide de amokmaker een vol glas bier tegen een tramruit. Surveillerende agenten zagen dit gebeuren en grepen de man in de kladden. Hij werd ingesloten en kreeg een proces-verbaal.


---

Graffitispuiters gearresteerd

23-10-2003. De politie arresteerde in de nacht van dinsdag op woensdag twee knapen van 13 jaar die met spuitbussen verf op meerdere locaties in Amstelveen grote tot zeer grote 'kunstwerken' (?tags?) hadden aangebracht. Omstreeks kwart voor drie 's nachts betrapten surveillerende agenten de jongens op heterdaad. Zij werden meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen werd opgemaakt. Ook de ouders werden ingelicht. Na verhoor werden de twee heengezonden. De schade was aanzienlijk en zal op hen worden verhaald.
---

Hennepplantage ontmanteld

23-10-2003. Gistermiddag werd in een woning aan de Duivendrechtsekade een hennepplantage ontmanteld. De politie ontdekte de plantage naar aanleiding van een melding van een buurtbewoner. In totaal werden 817 planten, diverse lampen en bijbehorende apparatuur in beslag genomen. Een aanhangwagen die in de hal stond werd ook geconfisqueerd omdat deze rook naar hennep. Vermoedelijk is deze gebruikt voor het transport van hennep. Het onderzoek naar de bewoner en de eigenaar van de aanhangwagen loopt nog.

---

Peuter sluit moeder op

23-10-2003. Vanochtend rond negen uur heeft een 2-jarig meisje haar moeder per ongeluk opgesloten in een kastruimte in hun woning aan het Javaplantsoen. De ongelukkige moeder wist door te schreeuwen de buren te waarschuwen. Die namen contact op met de politie. De huisdeur werd met een koevoet geforceerd en de vrouw uit haar benarde positie bevrijd. Het kindje had per ongeluk de kastdeur dichtgeduwd toen haar moeder in de kast zat. Omdat er aan de binnenkant geen deurklink zat kreeg ze de deur niet meer open.

---

Verkeerszaken

23-10-2003. De politie Amsterdam-Amstelland heeft diverse verkeerscontroles gehouden. Bij een fietsverlichtingscontrole werden 790 bonnen uitgedeeld voor fietsen zonder licht. Bij een andere controle werden 35 fietsers bekeurd voor fietsen door rood. In de regio werden verschillende automobilisten betrapt die te diep in het glaasje hadden gekeken. Op de Piet Heinkade werd een automobilist betrapt die 1.4 promille alcohol in zijn bloed had. Een Zaandammer die op de Marnixstraat in verboden richting reed, bleek bij controle eveneens te diep in het glaasje te hebben gekeken. Op de Stadionweg reed een automobiliste tegen een stilstaande bromfiets. Ook zij bleek te veel te hebben gedronken. Een snelheidsduivel die met 170 per uur over de A1 raasde, was ook onder invloed en was bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Bij een alcoholcontrole op de Johan van Hasseltweg werden 270 bestuurders onderworpen aan een blaastest. Vijf hadden te diep in het glaasje gekeken. Een automobilist maakte het gisteren wel heel bont. Toen hij werd aangehouden bleek hij een alcoholpromillage van maar liefst 2.1 te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

---

Zware mishandeling

23-10-2003. Gisteravond om tien voor half negen raakte een 25-jarige man gewond bij een zware mishandeling in een internetgelegenheid aan het Damrak. Het slachtoffer werd volledig in elkaar geslagen door drie belagers. Eén van de daders kon worden aangehouden. De overige twee wisten te ontkomen. Het slachtoffer kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. Het slachtoffer zat in een gelegenheid te internetten. Het was er druk. Drie personen waren vermoedelijk de boel aan het provoceren door zeer luidruchtig te zijn. Toen hen door het latere slachtoffer werd verzocht wat rustiger te doen sloegen de stoppen door. De man werd door de drie jonge mannen belaagd. Hierbij moest hij het onderspit delven. Hij werd zelfs met een stoel geslagen. Eén van de drie verdachten kon direct worden aangehouden. De wijkteamrecherche heeft de zaak in onderzoek.

---

Agressieve winkeldief

23-10-2003. Gisteravond rond half acht werd een 44-jarige winkeldief gearresteerd die winkelpersoneel van een supermarkt aan de van Woustraat had bedreigd en mishandeld. De man werd door winkelbedienden aangesproken toen hij zonder te betalen de winkel wilde verlaten. Hij zocht de confrontatie met het personeel door ze te bedreigen en uit te dagen om fysiek geweld tegen hem te gebruiken. Het winkelpersoneel bleef zeer kalm en had ondertussen de politie gebeld. Op het moment dat de politie de winkel binnenkwam gaf de winkeldief een winkelbediende een kopstoot, waardoor deze lichtgewond raakte. De agressieve verdachte werd hierop door de politie gearresteerd.
---

Twee gewonden bij aanrijding

23-10-2003. Gistermiddag raakten twee mensen gewond bij een aanrijding op de Middenweg. De slachtoffers zaten in een auto die van achteren werd aangereden. Zij moesten door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd, waarna zij naar een ziekenhuis werden overgebracht. Een 62-jarige automobilist merkte te laat op dat een auto voor hem stilstond. Hij ramde het voertuig van achteren waarop deze auto op een voorganger klapte. De inzittenden van de middelste auto raakten hierbij gewond.

---

Parkeercontroleur aangereden

23-10-2003. De politie heeft woensdagochtend een 35-jarige man aangehouden op de Bos en Lommerweg. De man had na een bekeuring een parkeercontroleur bedreigd en hem vervolgens met zijn auto aangereden. Rond half tien schreef een parkeercontroleur een bekeuring uit voor een auto die daar bij een supermarkt was neergezet, zonder dat een parkeerkaartje was aangeschaft. Enige tijd later kwam de bestuurder verhaal halen en bedreigde de parkeercontroleur. Toen deze de politie waarschuwde stapte de man in zijn auto en reed hem aan. De controleur liep letsel op aan zijn rechterbeen. Na enige tijd kon de politie de man traceren en aanhouden. Hij is ingesloten in een politiebureau.
---

Roodrijder rijdt bromfietser aan

23-10-2003. Een 26-jarige bromfietser is gisterochtend rond zeven uur gewond geraakt na een aanrijding met een automobilist. De jongeman is door personeel van een ambulance gestabiliseerd en overgebracht naar een ziekenhuis. Een 40-jarige automobilist negeerde vermoedelijk een rood stoplicht op de kruising van de Basisweg met de Noordzeeweg en reed hierdoor de bromfietser aan. Deze raakte gewond aan rug en nek. De automobilist is aangehouden en na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

---

Winkelpersoneel bedreigd

23-10-2003. Gistermiddag rond half een werd winkelpersoneel met een mes bedreigd door een 18-jarige winkeldief die even daarvoor was gearresteerd. Het personeel van een supermarkt aan de Spaarndammerstraat arresteerde een man die enkele flessen melk had gestolen. Toen hij in een kantoortje op de komst van de politie moest wachten, trok de verdachte ineens een mes en bedreigde het personeel. Twee zeer attente winkelbedienden konden het mes van de verdachte afnemen en wachtten vervolgens de komst van de politie af. De winkeldief werd ingesloten in een politiebureau. Niemand raakte gewond. De verdachte zal vandaag voor de Officier van Justitie worden geleid.

© Politie Amsterdam-Amstelland