Stad Utrecht 10.00 uur

Utrecht 23-10-2003 - Persberichten districten stad Utrecht

Gewapende overval
UTRECHT Bij een bank aan het Willem van Noortplein vond woensdagmiddag een gewapende overval plaats.

Omstreeks 16.50 uur kwamen twee gemaskerde mannen de bank binnen. Zij eisten onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen geld van de medewerkers van de bank. Plotseling werd er hard op de ruit van de bank geslagen en zagen getuigen dat de twee overvallers naar buiten renden. Beiden stapten achter op een gereedstaande scooter waar een mogelijk derde dader al op zat. Het drietal verdween in de richting van de Kardinaal de Jongweg.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Dronken op de fiets
Utrecht De politie heeft in de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 oktober een man bekeurd voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een 21-jarige man uit Zaltbommel zonder verlichting op zijn fiets rijden. De agenten wilde de man aanspreken en roken een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had.

Op het bureau bleek dat hij 680 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Met een bekeuring en een rijverbod van 8 uur werd hij lopend naar huis gestuurd.

Aanrijding lestel
UTRECHT Op de Zeehaenkade vond woensdagmiddag een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een bromfietser. Hierbij raakte de bromfietsbestuurder licht gewond.

Een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Utrecht reed met zijn wagen uit een uitrit van de Zeehaenkade. Hierbij zag hij een 16-jarige bromfietsbestuurder uit Maarssen over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarbij de 16-jarige jongen gewond raakte aan zijn been. Personeel van een inmiddels gearriveerde ambulance heeft de jongen ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen.

Winkeldief aangehouden
UTRECHT Bij een winkel aan de Hammerskjoldhof heeft de politie woensdagmiddag een minderjarige winkeldief aangehouden.

Door de bedrijfsleider van de winkel werd gezien dat twee meisjes goederen in hun tas stopten en de winkel wilden verlaten. De meisjes werden staande gehouden. Alleen in de tas van een 16-jarig meisje uit Utrecht werden goederen aangetroffen.Haar eveneens 16-jarige vriendin kon naar huis. Het meisje krijgt in overleg met de ouders een Haltstraf.

Fietsverlichtingscontrole
UTRECHT De politie heeft woensdagavond op het Vredenburg wederom een grote fietsverlichtingscontrole uitgevoerd.

Omstreeks 22.15 uur werd met de controle gestart. In totaal werden 331 fietsen gecontroleerd. 199 Mensen lieten hun verlichting direct maken door de aanwezige fietsenmakers. Hierdoor liepen zij een bekeuring mis. Voor 132 fietsers schreef de politie wel een bekeuring uit.