Gemeente Leiden

Persbericht

Gezondheidscentrum Merenwijk bestaat 25 jaar

Publicatiedatum: 23 oktober 2003

Donderdag 23 oktober viert gezondheidscentrum Merenwijk zijn 25 jarig bestaan.

Het jubileum wordt opgeluisterd met een mini-symposium in het Stadhuis van Leiden met als onderwerp: De veranderende relatie tussen hulpverlener en zijn patiënt.

Onder leiding van de heer H. Lenferink, burgemeester van de gemeente Leiden, zullen de genodigden met elkaar discussiëren aan de hand van een aantal actuele stellingen (Lagerhuis-debat).

De cliënten van het gezondheidscentrum worden in de week van 20 tot en met 24 oktober feestelijke ontvangen (koffie, thee, limonade etc.) in het vrolijk versierde centrum.

Gezondheidscentrum Merenwijk

Het gezondheidscentrum is ontstaan als gevolg van de behoefte om in de Merenwijk een gezondheidscentrum te realiseren dat gericht is op de zorgbehoefte en de demografie van de wijk.

Vanaf 1973 is door een aantal Leidse huisartsen hard gewerkt om in deze behoefte te voorzien. In 1976 werd een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de stichting Interkruis, de Hulp en Adviesdienst, het Huisartsenmaatschap, een verloskundige en de GGD.

Dankzij de actieve opstelling van de gemeente Leiden werd op 8 oktober 1978 een ruimte verkregen voor alle participanten in het gezondheidscentrum aan de Rosmolen 2.

Nu, 25 jaar later, is het gezondheidscentrum naast de vijf disciplines van het eerste uur, uitgebreid met een psycholoog, een logopediste, een diëtiste, een pedagoge en een praktijkverpleegkundige.

Daarmee is het gezondheidscentrum Merenwijk voorbereid op de toekomst.

Deze pagina is gewijzigd op 23-10-2003