Politie Friesland


Politieberichten 23/10 (07.00 t/m 13.00 uur)

Fryslân 23-10-2003 - Voor meer informatie kunt u bellen met bureau Communicatie via 0900 - 8844.

Aldeboarn: serie auto-inbraken
In de nacht van woensdag op donderdag werd in diverse geparkeerde personenautos ingebroken. De inbraken vonden plaats in de Janck Douwamastrjitte, Broekhuisterwei,
Tsjerkebourren, Jikke Benedictusstrjitte, Paulus Folkerstma Herne en aan de Weaze. In praktisch alle gevallen werd werd radio/cd-apparatuur weggenomen. Men kwam de voertuigen binnen door een portier te forceren. Alle eigenaren deden aangifte. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om contact op te nemen met 0900 8844.

Jutrijp: man overleden getuigenoproep
Op woensdag, om 14.50 uur, werd op de Louwewei het stoffelijk overschot gevonden van een 76- jarige inwoner van IJlst. De overleden man werd aangetroffen op de rechterweghelft, richting IJlst. Omdat de politie niet exact weet wat de doodsoorzaak is wordt sectie verricht op het lichaam van de overleden man. De politie onderzoekt de zaak en wil graag in contact komen met getuigen die de man eerder die middag hebben gezien. De man droeg een blauwe spijkerbroek, een bruin beige kort jack en een zwarte baseball cap met de opdruk UMBRO. Getuigen worden gevraagd om contact op te nemen via telefoonnummer 0900 8844.

Burgum: aanrijding met letsel
Op donderdag raakte omstreeks 10.45 uur uur een fietsster gewond aan de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg tijdens een aanrijding met een personenauto. De 59- jarige inwoonster van Burgum werd met schouderletsel per ambulance overgebracht naar het MCL-Zuid ziekenhuis te Leeuwarden. De 31- jarige automobiliste uit Garyp reed op de Kuipersstrjitte in zuidelijke richting. De fietsster reed op de Van Veenweg in westelijke richting. Ter hoogte van de kruising verleende de automobiliste, vermoedelijk door de laagstaande zon, geen vrije doorgang aan de fietsster. Een aanrijding was het gevolg.

Oudehaske: auto-inbraken
In de nacht van dinsdag op woensdag werd in diverse straten ingebroken in dertien geparkeerde personenautos. In de meeste gevallen werd radio/cd-apparatuur weggenomen. Men kwam binnen door een autoportier of een autoruit te forceren. Een aantal autobezitters moeten nog aangifte doen. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om contact op te nemen met 0900 8844.

Hantum: man gewond tijdens werkzaamheden
Op donderdag raakte omstreeks 11.00 uur een 43- jarige inwoner van Jislum gewond tijdens werkzaamheden aan de Ternaarderweg. De traumaheli werd ingeschakeld. De verantwoordelijke arts van de traumaheli stemde echter in met transport per ambulance van het slachtoffer. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het MCL- Zuid ziekenhuis te Leeuwarden. De man reed met een tractor met kieper en was tijdens de werkzaamheden op een vuilstortterrein bekneld geraakt tussen de laadklep en laadbak van de kieper. De kieper bevatte afvalhout wat gestort moest worden. Over de conditie van het slachtoffer zijn bij de politie geen bijzonderheden bekend.