Politie Amsterdam-Amstelland

Agressieve winkeldief

23-10-2003. Gisteravond rond half acht werd een 44-jarige winkeldief gearresteerd die winkelpersoneel van een supermarkt aan de van Woustraat had bedreigd en mishandeld. De man werd door winkelbedienden aangesproken toen hij zonder te betalen de winkel wilde verlaten. Hij zocht de confrontatie met het personeel door ze te bedreigen en uit te dagen om fysiek geweld tegen hem te gebruiken. Het winkelpersoneel bleef zeer kalm en had ondertussen de politie gebeld. Op het moment dat de politie de winkel binnenkwam gaf de winkeldief een winkelbediende een kopstoot, waardoor deze lichtgewond raakte. De agressieve verdachte werd hierop door de politie gearresteerd.
---

Grote wapenvondst bij hobbyist

verzameling wapens

21-10-2003. Gisterochtend stuitte de wijkteamrecherche van Uithoorn in een woning op een grote hoeveelheid wapens. In totaal werden 18 handvuurwapens en zeven geweren in beslag genomen. Een groot deel van het wapentuig was antiek en slechts geschikt voor het afvuren van alarmpatronen of anderszins onklaar gemaakt. Het merendeel zag er bedrieglijk echt uit. De 44-jarige bewoner was niet thuis, maar meldde zich vanochtend bij de politie. De man is gearresteerd en ingesloten. De politie vermoedt met een verzamelaar te maken te hebben waarvan de hobby enigszins uit de hand gelopen is. De recherche onderzoekt de zaak.

---
Twee gewonden bij aanrijding
23-10-2003. Gistermiddag raakten twee mensen gewond bij een aanrijding op de Middenweg. De slachtoffers zaten in een auto die van achteren werd aangereden. Zij moesten door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd, waarna zij naar een ziekenhuis werden overgebracht. Een 62-jarige automobilist merkte te laat op dat een auto voor hem stilstond. Hij ramde het voertuig van achteren waarop deze auto op een voorganger klapte. De inzittenden van de middelste auto raakten hierbij gewond.
Trambelager gearresteerd
23-10-2003. Gisteravond arresteerde de politie een 22-jarige man uit Hilversum die met een bierglas een tram te lijf ging. De man maakte deel uit van een groep voetbalsupporters die op het Rembrandtplein een tram de vrije doorgang belemmerde. Toen zij het gevaarte uiteindelijk lieten passeren gooide de amokmaker een vol glas bier tegen een tramruit. Surveillerende agenten zagen dit gebeuren en grepen de man in de kladden. Hij werd ingesloten en kreeg een proces-verbaal.