Partij van de Arbeid

Den Haag, 23 oktober 2003

Vragen van het lid Timmer (PvdA) aan de minister Volksgezondheid Welzijn en Sport

Bent u bekend met het rapport van de Stichting Alcoholpreventie over alcoholreclame op internet en de aantrekkelijkheid daarvan voor jongeren?

Wat is uw oordeel hierover in het licht van verschillende Kamermoties om bepaalde vormen van alcoholmarketing te verbieden , de toezegging van de toenmalige minister van Volksgezondheid in een brief om alcoholmarketing te beperken (via reclamebesluit in de zin van artikel 2 van de Drank- en Horecawet) en de antwoorden op de vragen die zijn gesteld door de leden Boelhouwer en Timmer over dit onderwerp op 26 juni 2003?

Bent u van mening dat, ondanks overleg met de alcoholbranche, de marketing vooral gericht op jongeren niet is verminderd, maar alleen is verplaatst naar andere media, zoals het internet?

Bent u inmiddels in overleg getreden met de alcoholbranche over marketing gericht op jongeren onder de 18 jaar, zoals u heeft aangekondigd in uw antwoord op de vragen van de leden Boelhouwer en Timmer?

Bent u van mening dat het overleg met de alcoholbranche zal leiden tot daadwerkelijke vermindering van alcoholmarketing gericht op jongeren onder de 18 jaar? Zo ja, waarop baseert u deze veronderstelling? Zo nee, welke maatregelen gaat u nemen en wanneer?

Geeft deze berichtgeving aanleiding om een Reclamebesluit op grond van de Drank en Horecawet niet langer uit te stellen? Zo ja, wanneer kan de Kamer het Besluit tegemoet zien?
---
Alcoholreclame op internet aantrekkelijk voor jongeren, Stichting Alcoholpreventie (oktober 2003) Moties op de stukken 26 565, nrs. 7, 8, 16
Kamerstuk 27 565, nr. 21
Aanhangsel van de Handelingen, 2002-2003, nr. 1606 Idem

---- --