Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT APELDOORN


23 oktober 2003 middag



Apeldoorn - inbraak containers


Vannacht is er ingebroken in twee containers op het terrein van een bouwkeet aan het Kanaal Zuid. De sloten van de containers zijn hierbij opengebroken. Er is allerlei bouwgereedschap ontvreemd onder andere slijpmachines, boormachines en zaagmachines. De politie stelt een nader onderzoek in.



Apeldoorn - brommerongeval


Vanochtend om half tien is er een ongeluk gebeurd op het fietspad van de Amersfoortseweg tussen twee bromfietsers, een 17 jarige jongen uit Voorthuizen en een 29 jarige bromfietser uit Elspeet. De bromfietser uit Voorthuizen moest plotseling remmen, omdat er een wild zwijn de weg overstak. Hierdoor kon de man uit Elspeet die achter de jongen reed, niet meer op tijd remmen en reed tegen de brommer aan. De jongen uit Voorthuizen ging onderuit en de man uit Elspeet reed tegen een boom. Het ambulancepersoneel constateerde geen letsel.



Apeldoorn - controle op snelheid


Vanochtend tussen half negen en negen uur is er aan de Pieter de Hoochlaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 33 voertuigen die de radarauto passeerden reden 14 automobilisten te hard. Op deze weg geldt een maximum toegestane snelheid van 30 km/u, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 50 km/u.



Wenum Wiesel - botsing auto's


Vanochtend om half tien zijn er op de Oude Zwolseweg twee auto's tegen elkaar gebotst. Een 54 jarige man uit Apeldoorn gaf op de kruising van de Ramsburgweg en de Oude Zwolseweg geen voorrang aan de 18 jarige bestuurder uit Emst, die van rechts kwam. Door de aanrijding kwamen de voertuigen in een weiland terecht. De 18 jarige jongen is met diverse breuken en verder onbekend letsel naar het Lucasziekenhuis gebracht. De gewaarschuwde traumahelikopter is niet ingezet.
De 54 jarige man is ook naar het ziekenhuis gebracht met letsel aan zijn schouder. In het weiland stonden twee paarden, deze raakten overstuur en zijn dwars door de omheining van ijzerdraad gevlucht.De dieren zijn later weer opgevangen, één paard liep verwondingen aan het been op.



Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --