Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 43-2003
Openbare raadsvergadering
De gemeenteraad vergadert op donderdag 30 oktober a.s. De vergadering begint om 19.30 uur. In deze openbare vergadering zullen de volgende punten aan de orde komen:


-opening

-spreekrecht voor burgers

-vaststelling van de agenda

-vaststelling van de notulen van de vergadering van 25 september 2003
-ingekomen stukken en mededelingen.

-voorstel tot vaststelling bestemmingsplan "Centrum" (spreekrecht mogelijk)

-voorstel inzake diverse onderwerpen A50 (spreekrecht mogelijk)
-voorstel tot het verlenen van medewerking aan het uitbreiden bedrijfsgebouw Waterschap De Dommel, Boskantseweg 76 (spreekrecht mogelijk)

-voorstel tot het verlenen van medewerking aan het uitbreiden van garagebedrijf Kees Vervoort, Schietbergweg 2 (spreekrecht mogelijk)
-voorstel tot het vaststellen van bestemmingsplan Ollandseweg 93 (spreekrecht mogelijk)

-voorstel tot instemming met straatnaamgeving (spreekrecht mogelijk)
-voorstel inzake wegbeheer 2004-2009 (spreekrecht mogelijk)
-voorstel inzake meerjarenplanning 2004 t/m 2013; groot onderhoud riolering (spreekrecht mogelijk)

-voorstel tot het aangaan van de "Gemeenschappelijke regeling Kleinschalig collectief vervoer Brabant-Noordoost (spreekrecht mogelijk)

-voorstel tot het geven van een reactie over de begroting van het Gemeenschappelijk Meldcentrum Brabant-Noord (GMC) (spreekrecht mogelijk)

-voorstel tot vaststelling van de tweede BERAP 2003 (spreekrecht mogelijk)

-voorstel tot vaststelling van de verordeningen 212, 213 en 213A Gemeentewet (spreekrecht mogelijk)

-ingekomen schriftelijke vragen

-sluiting

Iedereen die gebruik wil maken van het spreekrecht dient dit ten minste 48 uur voor aanvang van de vergadering te melden bij de griffier (tel. 0413-481207) of per e-mail: griffie@sint-oedenrode.nl De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen voor eenieder ter inzage bij de afdeling Voorlichting op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur.
Afdeling Centrale Ondersteuning,
F(0413)481262
Korfbalclub Concordia naar sportpark De Kienehoef

Inspraak plan voor de realisatie van een kantine/kleedgebouw en bijbehorende parkeerplaatsen op sportpark De Kienehoef

In verband met de verplaatsing van enkele sportverenigingen naar sportpark De Kienehoef, is de gemeente voornemens om op het veld gelegen in de hoek van de Bremhorst en de Zwembadweg een kantine/kleedgebouw met bijbehorende parkeerplaatsen te realiseren. Deze ontwikkeling voldoet niet aan het geldende bestemmingsplan `recreatiepark de kienehoef'. Het gemeentebestuur is in principe bereid medewerking te verlenen aan vrijstelling van het bestemmingsplan ten behoeve van de realisatie van het onderhavige plan. Vooruitlopend op de start van de zogenaamde `Zelfstandige Project Procedure' (art. 19, lid 1 WRO) is het plan nu onderwerp van inspraak.

De daartoe relevante stukken liggen met ingang van donderdag 23 oktober 2003 gedurende vier weken ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1. Gedurende deze termijn kunnen eventuele inspraakreacties schriftelijk worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders.

Afdeling Ruimtelijke Ordening,
(0413)481355

Bouwplan Kinderbos en Ollandseweg

Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun de volgende bouwplannen zijn ingediend:

- Uitbreiden woonhuis aan het Kinderbos 32

- Bouw garage/carport aan de Ollandseweg 115

De bouwplannen voldoen niet aan de ter plaatse geldende bestemmingsplannen.
Burgemeester en wethouders hebben op 17 januari 2000 de gewijzigde verruimde regeling voor het bouwen van aan- en bijgebouwen vastgesteld als beleid dat wordt gehanteerd bij het toepassen van vrijstelling volgens artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Aangezien de genoemde bouwplannen voldoen aan de verruimde regeling zijn burgemeester en wethouders in principe bereid via artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen.

De op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 23 oktober 2003 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu.
Ingevolge artikel 19a lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de termijn van terinzageligging een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent deze aanvragen kenbaar maken.
(0413)481343

- Hongerstraat 5, tijdelijk plaatsen folietunnel Verleende gebruiksvergunningen (i.v.m. brandveiliggebruik)
- Vresselseweg 33, inrichting in gebruik als horecapand
- Industrieweg 18, inrichting in gebruik als sportaccommodatie
- Industrieweg 5, inrichting in gebruik als kantoor/opslagloods/buitenopslag

- Veghelseweg 5, gebruik woonhuis/kantoor en enkele kassen als tijdelijke huisvesting Mariëndael en plaatsen een tweetal screendoeken.
F(0413)481339

Aanvragen bouwvergunning
Kofferen 21, wijzigen linkerzijgevel woning/winkel Johanna van Brabantlaan 37, wijzigen dak
Donderdonk 4, uitbreiden bedrijfsruimte

Aanvraag sloopvergunning
Donte 8, sloop berging
Afdeling Bouwen en Milieu,
(0413)481340
Verbouw pand Johanna van Brabantlaan
Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun het volgende bouwplan is ingediend het verbouwen van de erker aan de Johanna van Brabantlaan 37.
Het bouwplan voldoet niet aan het ter plaatse geldende bestemmingsplan.
Burgemeester en wethouders hebben op 17 januari 2000 de gewijzigde verruimde regeling voor het bouwen van aan- en bijgebouwen vastgesteld als beleid dat wordt gehanteerd bij het toepassen van vrijstelling volgens artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Aangezien het genoemde bouwplan voldoet aan de verruimde regeling zijn burgemeester en wethouders in principe bereid via artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen.
De op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 23 oktober 2003 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu.
Ingevolge artikel 19a lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de termijn van terinzageligging een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent deze aanvraag kenbaar maken.

Afdeling Bouwen en Milieu,
(0413)481345
Wet milieubeheer
A) het definitieve besluit op het verzoek om een vergunning van:
- J.M.M. van Duijnhoven, Weverspad 1 te Sint-Oedenrode, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een varkenshouderij, gelegen aan Weverspad 1. De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 23 oktober Instellen beroep
Tegen het onder A, genoemde definitieve besluit kan uitsluitend schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Een dergelijk beroepschrift moet voor donderdag 4 december 2003 worden ingediend. Alleen de adviseurs, iemand die naar aanleiding van de ontwerp-beschikking bedenkingen heeft ingebracht, iemand die bedenkingen heeft tegen aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de ontwerp-beschikking en iedereen die aantoont dat hij/zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen en beroepschrift indienen.
Degenen die een beroepschrift indienen, kunnen de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om het besluit te schorsen of en voorlopige voorziening te treffen. (0413)481336
Oud papier
donderdag 23 november

- K.V.O. Nijnsel; papiercontainer aan de achterzijde van de Beckart

zaterdag 25 november

- Oudervereniging Nijnsel; kraakperswagen op de parkeerplaats tegen de St. Anbtonius van Paduaschool aan de Jasmijnstraat van 08.30 tot 12.00 uur;

- Wijkvereniging Kinderbos; oud papier wordt opgehaald in de wijk Kinderbos van 09.00 uur

maandag 27 november

- Wandelsportvereniging EJOS; oud papier wordt opgehaald in de gebruikelijke wijken, te weten Armenhoef, Eerschot, Haverland, Centrum. De Hoef en Dommelrode

woensdag 29 november

- Basisschool De Springplank; papiercontainer bij basisschool De Springplank aan de Julianastraat van 10.00 tot 15.00 uur
- Buurtvereniging Zwijnsbergen; papiercontainer op Zwijnsbergen 3 van 10.00 tot 17.00 uur
(0413)481340
Inzameling grof snoeiafval 1 en 15 november
(0413)481340
Werkzaamheden aan Liempdseweg
Op maandag 27 oktober 2003 wordt gestart met het verwijderen van de klinkers in de Liempdseweg, nabij de aansluiting met de Boskantseweg. Deze worden vervangen door een asfaltverharding. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting 1 week in beslag nemen. De planning kan worden beïnvloed door het weer. Het is noodzakelijk om het werkterrein af te sluiten voor al het gemotoriseerde verkeer. Voor het doorgaande verkeer wordt een omleidingsroute aangegeven.

Afdeling Wegen en Groen,
(0413)481378

Gladheidbestrijding in gemeente Sint-Oedenrode

Gemeente Sint-Oedenrode staat vanaf begin november klaar om de gladheid te bestrijden.
Bij gladheid worden de wegen in een bepaalde volgorde gestrooid.
1. Belangrijke grote doorgaande wegen en fietspaden
2.Wijkontsluitingswegen en de doorgaande routes in het buitengebied
3. Rest van de wegen, deze route word gestrooid bij aanhoudende gladheid

Aandachtspunten

- Pas uw snelheid en rijgedrag aan de weersomstandigheden
- Gladheidbestrijders kunnen niet overal tegelijk zijn
-Gestrooide wegen kunnen nog steeds glad zijn We hopen u deze winter weer veilig op weg te helpen. Heeft u vragen of opmerkingen over de gladheidbestrijding in de gemeente Sint-Oedenrode dan kunt u terecht bij afdeling wegen en groen.
(0413)481391

Diversen

Zit er bij u in de buurt een gat in de straat of is de straatlantaarn stuk?

Wist u dat u het ook via www.sint-oedenrode.nl/algemeen/klachten- en servicelijn kunt melden.
U vindt hier informatie over bijvoorbeeld de aanschaf van openhaard hout, bladkorven, gladheidsbestrijding, openbare verlichting, etc.

Als u over deze en andere onderwerpen een klacht wilt doorgeven kunt u dat 24 uur per dag doen door het versturen van een e-mail vanaf bovenstaande pagina.

Natuurlijk blijft de klachtenlijn Wegen en Groen gewoon bestaan. Door het onderstaande nummer te bellen, tijdens kantooruren, kunt u dus ook kiezen om uw melding telefonisch door te geven. Afdeling Wegen en Groen,
(0413)481376
Wijziging subsidieregeling voor muziek en zangverenigingen De gemeenteraad heeft in de vastgestelde beleidsnota "Rooi uit de Kunst" aangegeven een wijziging van de huidige regeling voor subsidiering van muziek- en zangverenigingen te willen doorvoeren. Op basis van enkele overwegingen die door de commissie Burgerij zijn aangegeven hebben burgemeester en wethouders een voorstel voor een wijziging geformuleerd.

Het voorstel met toelichting is recent aan alle gesubsidieerde muziek- en zangverenigingen toegestuurd. Voor andere belangstellenden zijn deze stukken op verzoek beschikbaar.
Daarnaast is op 29 oktober a.s.te 19.30 uur een informatie/inspraakbijeenkomst belegd in het gemeentehuis. Deze bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk.

Tegen het voorstel van het college kunnen tot uiterlijk 12 november a.s. bedenkingen worden inbrengen . De stukken liggen gedurende 4 weken op het gemeentehuis ter inzage.

De intentie is de gemeenteraad in de vergadering van 18 december 2003 een voorstel tot wijziging van de subsidieregeling aan te bieden.

Afdeling Werk Inkomen en Zorg,
(0413)481312

Houtopslag aan de Veghelseweg
Burgemeester en wethouders maken bekend dat door houtimport L.P. Rollé Schijndel B.V. een verzoek is ingediend voor een tijdelijke houtopslag in de loods en op het buitenterrein van het complex van voorheen Handelskwekerij Van de Velden Veghelseweg 5, voor de periode van november 2003 t/m uiterlijk november 2005.
Het perceel is gelegen in het bestemmingsplan Buitengebied waarin genoemd perceel de bestemming Agrarische Doeleinden B heeft. Het verzoek voldoet niet aan dit bestemmingsplan.
Om aan het verzoek medewerking te kunnen verlenen, dient vrijstelling te worden verleend van de voorschriften van het bestemmingsplan. De bevoegdheid om tijdelijk af te wijken van de voorschriften van een bestemmingsplan wordt ontleend aan artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Voordat van deze bevoegdheid gebruik kan worden gemaakt, bestaat voor een ieder de gelegenheid schriftelijk zienswijzen omtrent het verzoek kenbaar te maken. In verband hiermee ligt het verzoek om tijdelijk gebruik met ingang van donderdag 23 oktober 2003 gedurende twee weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu. Het verzoek kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Zienswijzen dienen binnen deze termijn te worden ingediend bij Burgemeester en wethouders van Sint﷓Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA Sint﷓Oedenrode.

Afdeling Bouwen en Milieu,
(0413)481342

Houtgewas Hulst 5
Inspraak inzake het aanbrengen van houtgewas Hulst 5 Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een plan is ingediend voor het aanbrengen van houtgewas op de uitbreiding van de tuin gelegen aan het adres Hulst 5, kadastraal bekend gemeente Sint-Oedenrode sectie H nummer 2319 (ged.) te Sint-Oedenrode. Het plan voldoet niet aan bestemmingsplan "Buitengebied 1997". Het gemeentebestuur is in principe bereid medewerking te verlenen aan vrijstelling van het bestemmingsplan ten behoeve van de realisering van het onderhavige plan. Dit voornemen wordt nu onderwerp van inspraak.

In dit kader liggen de van belang zijnde stukken met ingang van donderdag 23 oktober 2003 gedurende vier weken ter visie in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1. Gedurende deze termijn kunnen eventuele inspraakreacties schriftelijk worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders.
Afdeling Bouwen en Milieu,
(0413)481341


- 1 esdoorn, staande in de zijtuin van de woning aan de Zwembadweg 22, in verband met de omvang van de boom in relatie tot de omgeving. Verleende kapvergunning

- 1 den, staande in de voortuin van de woning aan de Oranje Nassaulaan 120, in verband met de omvang van de boom in relatie tot de omgeving.
- 9 linden, staande aan beide zijden van de Anna Paulownastraat, langs het gedeelte tussen de woningen met huisnummer 1 tot en met 12, in verband met herstraat-/herinrichtingswerkzaamheden.
- 1 eik en 1 spar, staande in de voor- en zijtuin van de woning aan de Oranje Nassaulaan 9, in verband met de omvang van de bomen in relatie tot de omgeving.

- 2 acacia's, staande langs de Azaleastraat ter hoogte van de woning met huisnummer 4 en de Jasmijnstraat ter hoogte van de woning met huisnummer 5, in verband met aantasting van de bomen door de tonerzwam.

- 1 acacia, staande langs de Azaleastraat ter hoogte van de woning met huisnummer 37, in verband met aantasting van de boom door de reuzenzwam.

Belanghebbenden kunnen tegen deze beslissingen binnen zes weken na de datum van verzending aan de aanvrager, een bezwaarschrift en een voorlopige voorziening aanvragen. Het bezwaarschrift met motiveringen moet schriftelijk worden ingediend bij ons college. Voor nadere informatie kunt u bellen met onderstaand telefoonnummer.

Toestemming voor direct vellen

- 3 berken, staande in voortuin van de woning aan de Liempdseweg 43, in verband met de zeer slechte vitaliteit van de bomen. De stabiliteit van de bomen is verminderd en handhaven van de bomen brengt grote risico's met zich mee. Daarom moeten deze bomen op zeer korte termijn worden geveld. Het college is bevoegd om hiervoor per direct een kapvergunning te verlenen.
Melding te vellen bomen
Hierbij wordt bekend gemaakt dat de volgende bomen, waarvoor geen vergunningen vereist zijn, zullen worden geveld:
- 18 populieren, staande in de berm van het Spreeuwelen, ter hoogte van het perceel dat plaatselijk bekend is als Broekdijk 14.
- 3 populieren, staande op het perceel sectie D nummer 3663, langs een agrarisch gebouw, plaatselijk bekend als Bikkelkampen 1.

Tel. (0413) 481380