Politie Gelderland-Midden

Lingewaard/Overbetuwe, Controles overlast bromfietsers Publicatiedatum: 23-10-2003

Vanaf morgen, 24 oktober, tot ongeveer 20 december, zal de politie in de gemeentes Lingewaard en Overbetuwe intensieve controles gaan uitvoeren onder jeugdige bromfietsers. Het doel daarvan is het terugdringen van overlast en verkeersonveilige situaties veroorzaakt door bromfietsers.

Dit project gaat draaien op initiatief van de gebiedsagenten, naar aanleiding van de niet aflatende stroom van klachten van omwonenden en medeweggebruikers die bij hen binnenkomen. Deze klachten hebben vooral betrekking op geluidsoverlast, asociaal rijgedrag en het ophouden in parken en dergelijke. Dit zijn dan ook de aandachtsvelden binnen de politiecontroles. Daarbij wordt ondermeer onderzocht of de bromfietsen opgevoerd zijn en of er speciale uitlaten onder de bromfiets zijn gemonteerd (geluidsoverlast). Ook worden er - met behulp van de lasergun - snelheidscontroles uitgevoerd.

De controles, veelal uitgevoerd door motorsurveillanten, zullen vooral plaatsvinden tijdens de vroege ochtenduren onder jeugd die met de bromfiets naar school gaat en tijdens de avonden in de wijken en bij hangplekken. Het streven is om minimaal drie controles per week uit te voeren. Daarbij zal ondersteuning worden geboden door het verkeershandhavingsteam (VHT) en de verkeersongevallendienst (VOD) van de politie Gelderland-Midden.

voor nadere informatie:
Miriam van de Geer
Politiedistrict Rivierenland
0316-368031

---