Politie Zeeland



R- 7491-2003 Groot aantal woninginbraken opgelost


De Zeeuwse politie denkt een einde te hebben gemaakt aan een serie woninginbraken, door de aanhouding van een 25-jarige inwoner van de gemeente Terneuzen. De verdachte werd op heterdaad aangehouden, na een woninginbraak in Terneuzen.

De politie kwam de man op het spoor, doordat in de periode van mei tot september 2003, telkens op zondagochtend werd ingebroken in woningen in Nieuwerkerk, Borssele, Ovezande en 's Gravenpolder. De bewoners bezochten op dat moment een kerkdienst.

Na de aanhouding van de man heeft de politie een zoeking gedaan in zijn woning. Er werd een groot aantal goederen inbeslaggenomen waaronder veel sieraden, audio- en videoapparatuur en camera's. De verdachte heeft inmiddels 55 woninginbraken bekend; het merendeel in Zeeuwsch-Vlaanderen.

De man is inmiddels voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en voor 10 dagen in bewaring gesteld.

De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van de inbeslaggenomen goederen. Voor alle slachtoffers van woninginbraken in het district Oosterscheldebekken en Zeeuwsch-Vlaanderen sinds oktober 2002 en die binnen het profiel van deze inbraken vallen, organiseert de politie een kijkdag. Deze benadeelden krijgen persoonlijk een uitnodiging van de politie thuis.




Politie Zeeland