Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

23-10-2003

Ross installeert Forum Biotechnologie en Genetica

Het Forum Biotechnologie en Genetica gaat beoordelen of nieuwe ontwikkelingen in de medische biotechnologie en genetica de gezondheidszorg kunnen verbeteren.

Het forum, dat vandaag door staatssecretaris Ross is geïnstalleerd, moet onder andere zorgen voor goede voorlichting en educatie over biotechnologie en genetica. Volgens de staatssecretaris is het forum daarnaast een plek waar informatie en discussie uitgewisseld zal worden.

Het nieuwe forum is een samenvoeging van het Forum Genetica, Gezondheid en Gezondheidszorg en het Platform Medische Biotechnologie. Hierin zijn de overheid en verschillende maatschappelijke organisaties vertegenwoordigd.

De staatssecretaris benadrukte in haar speech dat het forum actief moet gaan optreden. Ik zou graag zien dat het forum in actie komt. Dat kan variëren van een brief en notitie naar veldpartijen, overheid en Europees parlement, tot het houden van symposia en conferenties. Ross verwacht dat het forum met deze acties de discussie over biotechnologie in de samenleving aan zal jagen.

Om de toespraak op te halen: Zie het origineel http://www.minvws.nl/document...er=393&page=20433