Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe



P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

Donderdagmiddag 23 oktober 2003



Harderwijk- tasjesroof


Op woensdagochtend 22 oktober is er weer een tasjesroof in Harderwijk gepleegd. Een 37-jarige vrouw uit Harderwijk liep op de Vischmarkt toen een man op de fiets haar van achteren naderde en de tas uit de handen rukte. De daders fietste richting de Grote Markt. Een oplettende automobilist heeft de dader echter klemgereden op de Grote Markt. Hierop gooide de dader de fiets en tas neer en zette het op een lopen. Het signalement van de tasjesrover luidt: 20 tot 25 jaar, lengte tussen de 1.85m en 1.90m, kort donker haar, verzorgd uiterlijk, gekleed in een blauwe jas en spijkerbroek. Getuigen die iets hebben gezien van dit voorval wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Harderwijk. Tel 0900-8844. Verder wordt de automobilist die zo adequaat reageerde op de tasjesrover ook verzocht contact op te nemen met de politie van Harderwijk.



Harderwijk- diefstal uit tas


Op donderdagmiddag 23 oktober deed een 84-jarige vrouw uit Harderwijk aangifte van diefstal uit haar tas. Het feit gebeurde op de Vuldersbrink in Harderwijk. De vrouw werd door een man in het engels aangesproken. Op dat moment greep de man haar portemonnee uit haar tas. Een getuige zag dit en meldde dit aan de vrouw die dit in eerste instantie niets doorhad. De daders is met de portemonnee weggekomen. (geen signalement)



Hierden- Snelheidscontrole


Op donderdagmiddag 23 oktober heeft de politie een snelheidscontrole gehouden aan de Zuiderzeestraatweg in Hierden. De controle duurde van 12.15 uur tot 13.15 uur. Er zijn in totaal 460 voertuigen gecontroleerd, hiervan waren er 36 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u. (max. snelheid niet gegeven)



Putten- Diefstal uit woning


Een 76-jarige vrouw uit Putten deed donderdagochtend 23 oktober aangifte van diefstal uit haar woning. De woning is gelegen aan de Oude Garderenseweg in Putten. De diefstal is gepleegd tussen woensdag 22 oktober 17.00 uur en donderdag 23 oktober 11.30 uur. De daders zijn het terrein opgekomen door prikkeldraad door te knippen. Eenmaal bij de woning werd er een raam geforceerd. In de woning werden alle kasten doorzocht. Uit de woning zijn o.a. een tv, sieraden, fotocamera en autosleutels weggenomen. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.



Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top





038-375 10 50
---- --