HOGESCHOOL INHOLLAND

23 oktober 2003

INHOLLAND: Aanstelling lector Integrale Voedsel- en Productieketens Veilige en duurzame productie binnen voedsel en productieketens

DELFT - Ir. Woody Maijers (39 jaar) is vanaf september 2003 aangesteld als lector Integrale Voedsel- en Productieketens. Het lectoraat maakt deel uit van de gelijknamige kenniskring van Hogeschool INHOLLAND. Woody Maijers is na zijn studie landbouwtechniek aan de Wageningen Universiteit werkzaam geweest als projectmedewerker aan de universiteit en consultant. Momenteel is Woody Maijers directeur van Stichting AKK. Deze onafhankelijke stichting stimuleert innovatie en duurzaamheid in de agro-foodketen door partijen samen te brengen en nieuwe kennis te ontwikkelen en te delen. Daarnaast is hij projectdirecteur bij COKON, dat mensen en kennis bundelt tot innovatieve waardeketens en netwerken.

De kenniskring 'Integrale Voedsel en Productieketens'zal zich richten op ketenvraagstukken binnen de agri- en foodbusiness. De focus zal gedurende het eerste halfjaar gericht zijn op de glastuinbouw. Medio voorjaar 2004 wordt de onderzoeksagenda uitgebreid met ketenvraagstukken rondom Intensieve Veehouderij daarna komen andere sectoren aan de beurt. De lector werkt vanuit Hogeschool INHOLLAND Delft waar de kenniskring is gevestigd. Woody Maijers zal medio november zijn kenniskring ingesteld hebben. De kenniskring zal verder worden versterkt met een associated lector.

'De aanstelling als lector Integrale Voedsel en Productieketens biedt mij de unieke mogelijkheid mijn kennis en ervaringen op het gebied van ketenvraagstukken voor onderwijs en onderzoek beschikbaar te stellen. De snelle ontwikkeling in markt en maatschappij maken het noodzakelijk dat kennis tot leven komt in de bedrijven. Nieuwe vaardigheden zijn nodig om te ondernemen. INHOLLAND biedt met de nieuwe onderwijsaanpak met het lectoraat en de kenniskring de verbinding onderwijs, ondernemen en onderzoek: O3' aldus Woody Maijers.

Hogeschool INHOLLAND startte in 2003 met de ontwikkeling van kenniskringen. Binnen de kenniskringen zal toegepast onderzoek worden uitgevoerd en masteropleidingen ontwikkeld. Verder geven de kenniskringen vernieuwingsimpulsen aan de opleidingen. Het instellen van de kenniskring sluit direct aan bij het instellingsplan van Hogeschool INHOLLAND. Kenniscreatie is hiervan één van de focuspunten.

///einde persbericht///

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u bellen met: Donatello Piras, persvoorlichter Hogeschool INHOLLAND.
Tel. 010 439 9941 of 06 54 980098 of E-mail:
Donatello.piras@INHOLLAND.nl

23 okt 03 16:20