Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 23 oktober 2003

Inbraken in drie woningen

STEENBERGEN: In drie woningen aan de Burgemeester van Loonstraat, de van Gaverenlaan en Iristraat is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. In de Burgemeester van Loonstraat werd de bewoonster die beneden lag te slapen wakker. Zij zag een onbekend manspersoon in de keuken die met een lampje rondscheen. Toen deze haar in de gaten had verliet hij kennelijk rustig de woning via de buitendeur, die opengebroken bleek te zijn. Een klein geldbedrag wordt vermist. De eigenaar van de woning aan de Irisstraat mist onder andere een verrekijker, gsm en digitale camera. De dader heeft een raampje kapot gemaakt aan de achterkant van het huis. In de woning aan de Gaverenlaan is de dader binnengekomen door de achterdeur te forceren. Er is geld meegenomen.

Bromfietster gewond na val

PUTTE: Woensdagmiddag zijn op de Hogebergdreef de bestuurder en een passagier van een bromfiets gewond geraakt nadat ze met de bromfiets zijn gevallen. De bestuurder, een 36-jarige man uit Ossendrecht, verklaarde gevallen te zijn doordat hij een stoeprand geraakt had. De passagier, een 31 jarige inwoner van Ossendrecht, werd met een gebroken enkel per ambulance overgebracht naar ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom.

Verkeerscontroles

KRUISLAND: Woensdagochtend is een verkeerscontrole gehouden langs de Gastelseweg. Drie snelheidsovertredingen zijn geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid is 96 km/u waar een maximum snelheid geldt van 80 km/u. Een automobilist reed niet hands-free bellend langs de controlerende agenten terwijl hij in de auto een carkitt binnen handbereik had. Zijn vrouw belde of hij de kliko had buitengezet! Dat telefoontje is hem duur komen te staan.
DINTELOORD: In Dinteloord is woensdag van 10.30 tot 12.45 uur op de Noordlangeweg het verkeer gecontroleerd. Er zijn 8 snelheids-overtredingen gemeten. De hoogst gemeten snelheid is 114 km/u op een weg waar een maximum snelheid van 80 km/u gedt. Verder is er een automobilist bekeurd voor inhalen over een doorgetrokken streep. Tot slot is er een bekeuring uitgedeeld voor het niet hands-free bellen.
Een moeder maakte het wel erg bont op de Dinteloordseweg. De politie die achter haar reed constateerde dat zij 130 km per uur reed op een weg waar 80 km/u is toegestaan. Haar kinderen had zij los achterin zitten. Zij heeft een boete gekregen voor het niet dragen van de gordels.

Auto vernield

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van woensdag op donderdag is een auto die geparkeerd stond aan het Narcissenveld volledig vernield. De auto is bekrast, de banden zijn lekgestoken en de ruiten zijn ingeslagen. Het schadebedrag is geschat op 10.000.

Inbraak caravan

BERGEN OP ZOOM: Woensdagmiddag is aangifte gedaan van inbraak in een caravan die staat op camping Vredenburg. Er is tuingereedschap en huishoudelijk apparatuur gestolen.

Diefstal uit voortuin

SINT WILLEBRORD: Bij de politie is aangifte gedaan van de diefstal van een bloemenmand en bloempotten vanuit een tuin aan de Sibeliusstraat. De bloempotten stonden op een hekje. De diefstal werd gepleegd in de nacht van woensdag op donderdag, vermoedelijk omstreeks 3.00 uur. De eigenaren werden deze week dubbel gedupeerd: afgelopen weekend werden op hetzelfde adres ook al stenen konijnen vanuit de tuin gestolen. De totale waarde van de gestolen goederen bedraagt circa 225 euro. Ook de bewoners van een woning aan de Sportparkstraat werden in de nacht van woensdag op donderdag de dupe van een diefstal vanuit hun tuin. Bij hen verdween een tuinbeeld in de vorm van een zilveren uil ter waarde van 50 euro.

Aanhouding verdachte diefstal

ROOSENDAAL: Een 25-jarige man uit Roosendaal is woensdag aangehouden op verdenking van woninginbraak en diefstal. Het gaat om een diefstal uit een woning aan de Hoogstraat op 16 juli 2003. Twee gsms en een laptop zijn toen gestolen. De eigenaar van deze woning is hierbij met geweld bedreigd. Ook wordt hij verdacht van diefstal van geld en een mobiele telefoon uit een woning aan de Titus Brandsmastraat op respectievelijk 8 juli en 12 juli 2003.

Aanhouding verdachte woninginbraak

ROOSENDAAL: Een 26-jarige man uit Roosendaal is donderdag aangehouden op verdenking van woninginbraak aan de Kromme Elleboog in Rucphen. Op 2 augustus 2003 is hier ingebroken. Sierraden en een leren jack zijn toen gestolen.

Meer aanhoudingen mensenhandel

Dit bericht is een vervolg op het persbericht van maandag 20 oktober 2003: Politie houdt 3 verdachten aan terzake mensenhandel. ROOSENDAAL: In de loop van het onderzoek naar mensenhandel heeft de politie weer twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 36-jarige man uit Roosendaal die woensdag is aangehouden. Hij wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Afgelopen maandag is een 50-jarige man uit Breda aangehouden. Deze man is inmiddels voorgeleid aan de rechter commissaris en in bewaring gesteld.

Bron: Karen de Groot