Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (23/10)

Oosterhout, donderdag 23 oktober 2003

Bromfietscontrole
SLEEUWIJK / WERKENDAM: Woensdagmiddag 22 oktober hield de politie een bromfietscontrole op het Kerkeinde in Sleeuwijk en bij het politiebureau op de Van Randwijklaan te Werkendam. De controle was gericht op de constructiesnelheid met de rollertestbank, dragen van helm, bromfietscertificaat, verzekeringspapieren, en technische staat van de bromfiets. In totaal zijn 24 bromfietsen gecontroleerd en 12 processen-verbaal uitgeschreven.

Snelheidscontrole
WOUDRICHEM: De politie hield woensdagmiddag 22 oktober een snelheidscontrole op de Veldweg. Dit is een 80 km-zone. In totaal passeerden 1.541 weggebruikers de radarapparatuur. Van hen reden 39 te hard. De meeste overtreders reden tussen de 87 en 95 km/u. Vijf bestuurders maakten het nog bonter, zij reden met snelheden van 101, 102, 103, 107 en 120 km/u. Een motorrijder scoorde het hoogst met 134 km/u.

Snelheidscontrole
MADE: Op woensdag 22 oktober hield de politie tussen 11.00 uur en 14.00 uur een snelheidscontrole op de Crullaan (50 km-zone). In totaal zijn 1.133 voertuigen gecontroleerd. Dertig weggebruikers reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u. Twee bromfietsers kregen een bon voor snelheden van 57 en 58 km/u. Tot slot is één snorfietser bekeurd met 57 km/u.

Inbraak in bedrijf
MADE: De politie werd woensdag 23 oktober omstreeks 19.15 uur gealarmeerd. Een medewerkster van een kledingfabriek aan de Watertorenstraat zag in het magazijn een voor haar onbekende man met een stapel jassen over zijn arm staan. De man liet de jassen vallen en sloeg op de vlucht. Uit onderzoek bleek dat er in het magazijn was ingebroken. Nog onduidelijk is hoeveel kleding is weggenomen. De politie heeft de omgeving onderzocht, maar geen dader(s) aangetroffen.

Auto in sloot
TERHEIJDEN: Op woensdag 22 oktober 2003 omstreeks 10.30 uur raakt een 35-jarige man uit Made bij een inhaalmanoeuvre met zijn auto van de Witteweg en kwam in de naastgelegen sloot terecht. De man had last van zijn nek en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is zwaar beschadigd weggesleept.

Varkens in beerput
DORST: De politie ging op donderdag 23 oktober omstreeks 13.00 uur na een melding naar de Groenestraat. Daar waren 51 biggetjes verdronken in de beerput die onder de stal doorloopt. Op onverklaarbare wijze hebben de biggen een rooster weten te lichten, waarna zij allemaal (59 stuks) in de beerput terecht zijn gekomen. De brandweer heeft de biggen uit de beerput gehaald. Acht biggen hebben het vooralsnog overleefd. Zij waren echter onderkoeld dus er wordt gevreesd voor hun leven.

Drie gewonden bij aanrijding tussen bromfietser en fietsers KAATSHEUVEL: Donderdag 23 oktober omstreeks 10.30 uur fietste een groep van 20 leerlingen en 3 begeleiders over de Horst, komende uit de richting van Loon op Zand. Ter hoogte van de kruising met het Kraanven is de groep overgestoken. Ter plaatse staat een bord waaruit blijkt dat rechtdoor gaan niet toegestaan is. Blijkbaar is het bord over het hoofd gezien, waardoor de groep tegen het verkeer in fietste. Een 28-jarige vrouw uit Sprang-Capelle reed vervolgens met haar bromfiets in op de groep. Vermoedelijk zag zij de groep niet in verband met de zon. De bromfietsster en bijna de hele groep fietsers zijn ten val gekomen. Twee fietsers, een jongen en een meisje van 13 jaar uit Dordrecht, en de bromfietsster zijn voor onderzoek overgebracht naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg. Een van de fietser heeft een gebroken wijsvinger, de andere een gekneusde pols. De bromfietsster heeft een gekneusde pols en hersenschudding.
Blijkbaar is de verkeerssituatie ter plaatse verwarrend omdat het (bijna) dagelijks voorkomt dat mensen hier in de meeste gevallen - onbewust tegen het verkeer inrijden.

Inbraak herenmodezaak
WAALWIJK: Op 22 oktober omstreeks 22.56 uur kreeg de politie van Waalwijk de melding van een inbraak in een herenmode zaak aan de Els. Een rolluik en een voordeur werden geforceerd. Uit een winkel verdwenen 3 rekken met winterjassen. De politie heeft een sporenonderzoek en een buurtonderzoek uitgevoerd.

Inbraak bedrijf
WAALWIJK: Op 23 oktober omstreeks 01.40 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een bedrijf aan de Professor Asserweg. Ter plaatse bleek een ruit te zijn ingegooid. In het kantoor van het bedrijf zijn diverse vernielingen gepleegd. Er is een kluis ontvreemd.

Inbraak woningen
WAALWIJK: De politie adviseert inwoners om hun deur op het nachtslot te doen. Dat voorkomt een inbraak via de zogenaamde flipper-methode. Daarbij steekt een inbreker een creditcard of liniaal tussen de deur en het slot om zo de deur te openen. Op woensdag 22 oktober werd deze methode vermoedelijk gebruikt bij een inbraak in twee woningen aan de Lovenlaan. Uit de woningen werden geld en sieraden gestolen.

Bron: Connie Polak