Dolfinarium


Dolfinarium Harderwijk genomineerd voor Big Entertainment Awards

IAAPA nomineert zeeleeuwen- en dolfijnenshow

publikatiedatum: 23 oktober 2003 auteur: Dolfinarium Harderwijk

Harderwijk, 23 oktober 2003 - Dolfinarium Harderwijk is vandaag genomineerd voor twee Big Entertainment Awards voor de jaarlijkse uitreiking door de IAAPA in Orlando (VS). De eerste nominatie is voor de Steller zeeleeuwenshow 2003 in de categorie: `Best live edutainmentshow'. De tweede nominatie is voor de winterdolfijnenshow 2002/2003 `Op reis naar het Noorderlicht' in de categorie: `Best overall production'. In 2001 won Dolfinarium Harderwijk reeds de Big E-award voor de winterdolfijnenshow `De Winterwonderparel'.

De IAAPA, `International Association of Amusementparks and Attractions', is een wereldwijde organisatie van thema- en attractieparken met meer dan 5000 aangesloten leden uit 91 landen. Jaarlijks wordt een wereldwijde conventie gehouden waarbij het gala van `The Big Entertainment Awards' één van de hoogtepunten vormt. De prijs, die een park grootse en wereldwijde waardering meegeeft op het gebied van entertainment, wordt op 19 november in Orlando uitgereikt. In de twee van de 11 categorieën zijn, naast het Dolfinarium, nog vier parken wereldwijd genomineerd.

De educatieve voorstelling met de Steller Zeeleeuwen laat een dag uit het leven van deze bijzondere dieren zien. Dolfinarium Harderwijk is het enige park in Europa waar met een groep Steller Zeeleeuwen een presentatie wordt gegeven voor de gasten.

In de winterdolfijnenshow speelt het unieke lichtverschijnsel `het Noorderlicht' een belangrijke rol. De gasten worden door de dolfijnen meegenomen op reis naar een magisch kleurspektakel. Het is een betoverende wintershow bestaande uit een combinatie van de prestaties van dolfijnen en trainers aangevuld met show en theater.

Openingstijden Dolfinarium Harderwijk
Vanaf 27 oktober 2003 is het Dolfinarium alleen op zaterdag en zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 20 december 2003 t/m 4 januari 2004 is het park weer dagelijks geopend. De zeeleeuwenshow is tijdens de gehele openingsperiode nog te bewonderen. Vanaf 20 december a.s. is de genomineerde winterdolfijnenshow `Op reis naar het Noorderlicht' weer te zien. Deze show maakt deel uit van de speciale winteropenstelling van het Dolfinarium. Entreeprijs: EUR 19,25.