Gemeente Leiden

Ontdek de paddestoelen van Cronesteyn

Publicatiedatum: 23 oktober 2003

Vanuit bezoekerscentrum Het Reigersbos in polderpark Cronesteyn worden diverse activiteiten georganiseerd. Eén ervan is een zogenaamde rugzakjestocht. Hierbij krijgt u in een rugzak opdrachten en bijbehorende materialen mee om zelfstandig op onderzoek uit te gaan. In de herfst is er een speciale paddestoelentocht uitgezet.

MILIEU EN BEHEER - Misschien vindt u paddestoelen wel prachtig om te zien, maar weet u nooit zo goed hoe ze heten. De paddestoelen-zoekkaart die in de rugzak zit helpt u een stuk verder. Zo valt er ook als u geen kenner bent heel wat te ontdekken! De tocht is geschikt voor kinderen en volwassenen, en is bruikbaar van 26 oktober tot en met 2 november. Als u de rugzak wilt lenen, kunt u deze ophalen tijdens openingsuren van het bezoekerscentrum.

Openingstijden zijn elke zondag van 14.00 tot 16.00 uur en op werkdagen als de beheerder aanwezig is.

In Het Reigersbos kunt u ook terecht voor koffie, thee en limonade. In de tentoonstellingsruimte kunt u een tentoonstelling over "vruchten en zaden" bekijken. Verder zijn er diverse opdrachten en kleur-knipplaten in de kinder-ontdekhoek. Voor groepen is het centrum op aanvraag open. Daarbij is het mogelijk een excursie aan te vragen.

Het Reigersbos is alleen per voet of fiets te bereiken vanuit het fietspad langs het Kanaal en het polderpad. Autos moeten geparkeerd worden in de omgeving van de voet/fietsersbrug over het Kanaal of bij de volkstuinen aan de Vrouwenweg.

Deze pagina is gewijzigd op 23-10-2003