Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK



23 oktober 2003



Onderwerp: drie mannen aangehouden voor Wet Wapens en Munitie



De politie Winterswijk heeft drie verdachten aangehouden als verdacht van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Het gaat om twee Winterswijkers (54 en 28 jaar) en een 76-jarige man uit Haaksbergen. Een .22 kogelgeweer met geluiddemper en een aantal doosjes munitie zijn in beslag genomen. De verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld.


Het vermoeden bestond, dat de oudste Winterswijker in het bezit zou zijn van een vuurwapen. In overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten om tot een doorzoeking van diens woning over te gaan.
Deze zoeking vond maandag 20 oktober plaats en daarbij werd geen vuurwapen aangetroffen, maar wel een aantal doosjes munitie .21 geschikt voor een kogelgeweer. De verdachte werd aangehouden en tijdens het latere onderzoek werden diens zoon en de vermoedelijke leverancier van het vuurwapen in overleg met de Officier van Justitie aangehouden.


Uiteindelijk kon op aanwijzing van één van de verdachten het vuurwapen worden opgehaald. Het bleek te zijn verstopt in de dakisolatie van een woning.


Het kogelgeweer, de geluiddemper en de doosjes munitie zijn in beslag genomen en de verdachten zijn inmiddels in overleg met het Openbaar Ministerie in Zutphen in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.



Einde bericht



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --