Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK



23 oktober 2003- middag



'S-Heerenberg - auto-inbraken


Er is vannacht in drie auto's ingebroken. Waarvan twee auto's aan de Prof. Van der Leeuwstraat geparkeerd stonden en de andere auto stond aan de Kornhorst voor de woning geparkeerd. Uit de auto's zijn radio-cdspelers ontvreemd en onbekende geldbedragen. De politie stelt een nader onderzoek in.



Ulft - auto-inbraken


Vannacht is er in Ulft aan de Riezegraaf in twee auto's ingebroken, beide auto's stonden op de oprit naast de woning. Ook is er in een auto die geparkeerd stond naast een woning op de Botterkoel ingebroken. Uit alle auto's mist de radio-cdspeler, ook wordt er een onbekend geldbedrag vermist. De politie stelt een onderzoek in naar de auto-inbraken.



Gendringen - diefstal vogels


Vannacht zijn er aan de Guido Gezellestraat zeven vogels uit een volière weggenomen. Het betreft één nachtegaal, één Spaanse kanarie, twee gele kanaries, één sijs, één kwartel en één groenling. De volière was geplaatst in de achtertuin van een woning en er is niet bij verbroken.



Eibergen - diefstal bestelbus


Vannacht is er aan de Hendrik Odinkplein een bestelbus gestolen. De bus is vanochtend op een parkeerplaats in Gronau te Duitsland aangetroffen en daar naar het politiebureau gesleept. In de omgeving van die parkeerplaats is een ander voertuig gestolen. De Duitse en Nederlandse politie stellen een nader onderzoek in.



Lochem - Boete voor belediging


Een 27-jarige inwoner van Hengelo (O) is donderdagmiddag aangehouden in Lochem omdat hij kort daarvoor een verkeersassistent van de politie Noord- en Oost-Gelderland had beledigd. De verkeersassistent hield een snelheidscontrole op de Rijksstraatweg in Warnsveld. De man uit Hengelo reed stapvoets voorbij de radarwagen, en stak vanuit een geopend raam zijn middelvinger op naar de verkeersassistent. Achter de auto van de man had zich een lange rij auto's gevormd. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt wegens belediging van een ambtenaar in functie.



Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --