Heuvelrug, 16.06 uur

Utrecht 23-10-2003 - Persberichten voor het district Heuvelrug

Oproep getuigen
VEENENDAAL Bij het treinstation Veenendaal-centrum is afgelopen zaterdag, 18 oktober, rond 21.45 uur, een 15-jarige jongen uit Rhenen met geweld van zijn mobiele telefoon beroofd.
De jongen zat op een bank van het treinstation te wachten op de trein naar Rhenen, toen twee jongens aan kwamen lopen. Een van de twee wilde zijn mobieltje. Toen de jongen die niet wilde geven, kreeg hij enkele klappen op zijn hoofd. Hierop gaf hij de telefoon alsnog af en vluchtte vervolgens weg.
Het tweetal heeft een lichtgetinte huidskleur, in de leeftijd van plm. 19 jaar.
Een jongen heeft zeer kort zwart haar met een scheiding. Hij droeg een zwarte lederen jas, plm. 1.85 m. Hij is een beetje dun. De tweede verdachte heeft zwart kort haar, naar achteren gekamd. Hij is kleiner dan de andere jongen en dikker. Hij droeg een zwart/blauwe Karl Kani jas (3/4 jas met bontkraag). Een van de twee had Nike-schoenen aan. Tips: politiedistrict Heuvelrug, tel. 0900-8844.

Boete voor spuiten met traangas
MAARN Een 18-jarige inwoner van Huis ter Heide heeft een boete van 500 euro gekregen voor het spuiten met traangas.
De man was op 5 oktober, rond 00.15 uur, aan de Planetenbaan, toen daar een opstootje ontstond. Hierbij spoot hij met traangas naar een ander. Op aanwijzingen van getuigen kon de politie de verdachte aanhouden. In eerste instantie ontkende hij, maar nadat verschillende getuigen hem hadden aangewezen, bekende hij alsnog.