23/10 Den Bosch

's-Hertogenbosch 23-10-2003

DISTRICT DEN BOSCH

WONINGINBREKER AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

Woensdagmiddag is een 26-jarige inwoner uit Someren aangehouden voor diefstal vanuit een woning aan De Meerheuvel in s-Hertogenbosch. De man wordt ervan verdacht op 16 oktober jl. een kluis met o.a. geld en sieraden uit de woning te hebben ontvreemd. De verdachte is in het belang van het onderzoek inverzekeringgesteld.

AUTO-INBREKER OP HETERDAAD AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

Van woensdag op donderdag heeft de politie dank zij een tip een 33-jarige Bosschenaar op de Limietlaan in s-Hertogenbosch op heterdaad kunnen aanhouden voor een auto-inbraak. De eigenaar van de auto betrapte de inbreker en waarschuwde de politie. De verdachte is terplaatse aangehouden. Hij had diverse inbrekerswerktuigen en een zeer kostbaar horloge in zijn bezit. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

TWEE ASIELZOEKERS AANGEHOUDEN VOOR HUISVREDEBREUK, Rosmalen

Woensdagavond heeft de politie Rosmalen een 17-en een 23-jarige asielzoeker aangehouden voor huisvredebreuk bij het AZC aan de Peter de Gorterstraat in Rosmalen. Het tweetal had eerder die avond wegens wangedrag een verbod gekregen het centrum te betreden. Later op de avond wilden zij stomdronken het gebouw weer ingaan. Medewerkers van het AZC riepen daarop de hulp van de politie in. Beide mannen zijn aangehouden en ingesloten.

DRIE AANHOUDINGEN NA VECHTPARTIJ BIJ STATION, s-Hertogenbosch

Woensdagavond zijn op het Stationsplein in s-Hertogenbosch een 27-jarige Bossche en twee 46-jarige Bosschenaren aangehouden voor openlijke geweldpleging. Eén 46-jarige man is ter observatie opgenomen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De Bossche en één van de 46-jarige mannen stonden met een 34-jarige inwoonster uit Sint-Michielsgestel op het station in de lift. Daar ontstond ruzie omdat de Gestelse kennelijk niet opzij wilde gaan. De twee sloegen haar daarop. Korte tijd later kreeg de manlijke verdachte het bij het station aan de stok met een andere 46-jarige man. Laatstgenoemde schopte deze verdachte knock-out. Alle drie de verdachten zijn daarop aangehouden, waarbij de Bossche zich ernstig verzette. Eén van de 46-jarige verdachten is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is ter observatie opgenomen en onder bewaking gesteld.

VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR DEALEN HARDDRUGS, s-Hertogenbosch

Woensdagmiddag is op de Visstraat in s-Hertogenbosch een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor het dealen van cocaïne. Een politieman in zijn vrije tijd zag dat de verdachte op de Oranje Nassaulaan in s-Hertogenbosch drugs verkocht aan een harddruggebruiker. Hij waarschuwde zijn collegas die de man aanhielden. Hij bleek zeven bolletjes cocaïne in zijn bezit te hebben. De verdachte is ingesloten.

POLITIE WAARSCHUWT VOOR BABBELTRUC, s-Hertogenbosch

De politie waarschuwt dat de afgelopen paar weken in s-Hertogenbosch enkele malen een man actief is geweest met een babbeltruc. Het vermoeden bestaat dat de man potentiële slachtoffers volgt vanaf een winkel of een pinautomaat en zich vervolgens bij de woning van het slachtoffer meldt. De man verklaart dan dat hij stage loopt en de meterstanden op komt nemen. Hij weet daarnaast meestal nog wel iets te vertellen waaruit blijkt dat het vertrouwt is als men hem binnenlaat. Afgelopen dinsdag werden een 67-jarige Bossche en haar echtgenoot van de Almhof in s-Hertogenbosch slachtoffer van de man. Onder het mom dat hij in de auto gegevens moest invoeren in een computer had hij de bankpas van de echtgenoot gekregen en kwam niet meer terug. De pas werd direct geblokkeerd. Het gaat om een zeer net uitziende man van Noord-Afrikaanse afkomst van 30 a 40 jaar oud. De man is ongeveer 1.80 meter lang en heeft zwart achterovergekamd haar met krullen. Hij droeg een beige kort jack.