Politie Limburg-Zuid

Hennepplantages ontruimd

Heerlen 23-10-2003 - Dinsdag 21 oktober 2003 ontruimde de politie op twee plaatsen hennepplantages. Zij had aanwijzingen dat zowel in een woning aan de Prof. Lorentzstraat in Hoensbroek als aan de Ammonieterf in Heerlen hennep gekweekt zou worden.

Daarom verrichtte zij omstreeks 07.30 uur een onderzoek in een woning aan de Prof. Lorentzstraat in Hoensbroek. Daar bevond zich de plantage op de zolder en trof de politie 480 hennepplanten aan en de daarbij behorende apparatuur, zoals groeilampen, afzuiginstallatie, ventilatoren en trafos. De stroom werd hier illegaal afgetapt. De 42-jarige eigenaar kreeg een schikking van Justitie aangeboden van 3500 Euro, die meteen werd voldaan. Alle spullen werden in beslag genomen.

Omstreeks 09.30 uur onderzocht de politie de woning aan de Ammonieterf en trof ook daar op de zolder een plantage aan met 340 henneppplanten en bijbehorende apparatuur. Op 2 slaapkamers en in de kruipruimte bevonden zich nog resten van plantages, die geoogst waren. De planten en de apparatuur werden in beslag genomen. De eigenaar was niet aanwezig en ook tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt worden.