Politie Limburg-Zuid

Invallen in twee drugspanden

Heerlen 23-10-2003 - Zondag 19 oktober 2003 en maandag 20 oktober 2003 viel het team Grensoverschrijdende Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee Heerlen, in twee woningen in Heerlen binnen in verband met handel in harddrugs.

Bij de inval (zondagavond) in een woning aan de Amundsenstraat werd een bewoner aangehouden voor de handel in harddrugs. Tijdens de doorzoeking werden 30 gram heroine en 2 gram cocaine aangetroffen. De aanleiding van deze inval was de aanhouding, eerder die avond, van een 30-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Aken en Duren. Bij hen werd een geringe hoeveelheid cocaïne aangetroffen.
De aanleiding van de inval in een woning aan de Lokerstraat (maandagavond) was de aanhouding van twee Italiaanse mannen van 36 en 37 jaar oud, beiden wonende in Bonn. Zij waren in het bezit van 8 gram cocaine. In hun auto werd bovendien een busje traangas aangetroffen. In de woning werd een bewoner aangehouden voor handel in harddrugs. Tijdens de doorzoeking trof men enkele grammen heroine alsmede dealersattributen aan.
Alle aangehouden verdachten zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. De aangetroffen verdovende middelen, busje traangas en attributen werden in beslag genomen. De twee Italianen werden door de Vreemdelingendienst uit Nederland verwijderd. De aangehouden Duitse vrouw had nog een gevangenisstraf van in totaal 21 dagen te goed voor verschillende gepleegde feiten.